MENIU

Cutremur după cutremur, în România. Ce se întâmplă?

Trei cutremure de suprafaţă s-au produs miercuri dimineaţa în zona Moldovei, judeţul Vrancea, cu magnitudini de 3,1 grade, 2,2 grade şi 2,5 grade pe scara Richter, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism, de 3,1 pe Richter, a avut loc la ora locală 7:05, la adâncimea de 2 kilometri (km), iar epicentrul s-a aflat la 40 km sud de Iaşi, 49 km nord-est de Bacău, 109 km vest de Chişinău şi 159 km nord de Galaţi.

După aproximativ o oră, a urmat un nou cutremur cu magnitudinea de 2,2, în aceeaşi zonă, dar la adâncimea de 3 kilometri, iar la ora 9:05 s-a produs un al treilea seism, tot în judeţul Vaslui şi tot la 3 kilometri adâncime, acesta având o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter.

În luna decembrie, în România, au fost înregistrate 20 cutremure cu magnitudini între 2 şi 3,8 pe Richter, conform Agerpres.

În acest an, cel mai semnificativ cutremur a avut magnitudinea de 4,7 pe scara Richter şi s-a produs în judeţul Suceava pe 18 mai 2019.

Sursa: realitateadevaslui.net

Mai multe articole despre:
cutremur cutremur Romania