MENIU

Cutremur de aproape 7 grade în Bolivia, cu efecte în Brazilia

<p>Seism cu magnitudinea 6,8 &icirc;n Bolivia</p>
<p>Cutremur &icirc;n Bolivia</p>
<p>Cutremur &icirc;n Bolivia</p>
<p>Cutremur &icirc;n Bolivia</p>
<p>Cutremur &icirc;n Bolivia</p>
<p>Cutremur &icirc;n Bolivia</p>

Un cutremur extrem de puternic a avut, luni după-masa în statul sud-american Bolivia, foarte aproape de granița cu Brazilia. Seismul a avut aproape 7 grade pe Richter și s-a produs la o adâncime incredibilă, de peste 550 km. Datorită adâncimii extrem de mari, seismul nu a produs pagube materiale sau pierderi de vieți omenești.

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 s-a produs luni la circa 209 kilometri de Tarija, Bolivia, la o adâncime de 557 de kilometri, potrivit Institutul Geologic American (USGS), preluat de Reuters.

Cutremurul a fost resimțit și în Brazilia, inclusiv în capitala Sao Paolo, potrivit Globo.com.

Mai multe clădiri au fost evacuate în diferite zone ale capitalei Braziliei, cum ar fi districtul bancar sudic, sectorul comercial al Sudului și centrul industriei grafice din Sao Paolo.

Angajații agențiilor publice, cum ar fi Infraero și ICMBio, au declarat că li s-a ordonat să părăsească sediul central ca măsură de precauție. Nu există informații despre răniți în Bolivia sau Brazilia până la această oră.

Iniţial, USGS a estimat magnitudinea seismului la 6,9 şi adâncimea la care s-a produs, la 344 de mile. Datele au fost revizuite ulterior.

Observatorul seismologic San Calixto din La Paz a declarat că a fost unul dintre cele mai puternice seisme resimțite vreodată în Bolivia, scrie Washington Post, însă nu au existat pagube materiale deoarece s-a produs la o adâncime extrem de mare.

Sedii de instituții, evacuate în orașe din Brazilia:

 

Mai multe articole despre:
cutremur Bolivia cutremur bolivia