MENIU

Cutremur de 4,4 în Italia! Oamenii au ieșit pe străzi, mici prăbușiri la clădirile vechi

Foto: Twitter

Italia a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter, conform estimărilor inițiale. Epicentrul seismului a avut loc în provincia Perugia, mai exact municipiul Umbertide.

Șocul s-a simțit în toată Italia centrală. Multe persoane au ieșit în stradă în localitățile aflate în apropiere de epicentru.

Un raport inițial al Centrului Seismologic European al Mediteranei a susținut inițial că a fost un seism cu magnitudinea 5 pe scara Richter, dar autoritățile italiene l-au revizuit la 4,4. Adâncimea cutremurului a fost stabilită la 10 km. 

Până la ora actuală nu au fost raportate pagube semnificative, ci doar mici prăbușiri la clădirile vechi sau cele care nu erau foarte solide.

Şocul s-a simţit şi în Marche şi Toscana. Alertate de activitatea seismică, autoritățile au decis ca în Umbertide școlile să rămână închise. De asemenea, birourile Universității din Perugia au fost și ele închise ca măsură de precauție.

Cutremurul simțit azi pare să fie unul intr-o serie mai mare de activități seismice din zonă. Astăzi au fost cutremure în Campi Flegrei, zonă deja lovită de câteva seisme bine sesizate în ultimele zile și în Monteverde (provincia Avellino).

La scurt timp după miezul nopții, INGV a raportat un cutremur în Marea Ionică de Sud cu o magnitudine de 4,3, la o adâncime de 25 de kilometri. În aceeași zonă, un alt cutremur mai ușor a fost înregistrat chiar înainte de ora patru dimineața, scrie știridiaspora.ro.

Revenind în centrul Italiei, momente de panică au fost și la Monteriggioni, în provincia Siena, luni, 6 martie: la scurt timp după ora 15:20, pământul s-a zguduit și, potrivit estimărilor experților, cutremurul detectat a fost de magnitudinea 2,2, la o adâncime de 8 km.

 

 

 

Mai multe articole despre:
cutremur seism Italia pagube