MENIU

Cutremur cu magnitudinea 6,2 Richter, joi dimineață. Panică generală în rândul populației: unde a lovit seismul

Cutremur/ Inquam Photos, Octav Ganea

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc joi dimineață în Filipine, a anunțat Institutul Geologic al SUA (USGS). Nu sunt excluse replici şi posibile daune, spun autoritățile locale.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 124 de kilometri, în jurul orei locale 10.00 (02.00 GMT), în largul coastei oraşului Calatagan, în provincia Batangas, lângă capitala Manila, scrie AFP.

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube, dar au fost trimise autorităţi de gestionare a dezastrelor pentru a evalua bilanţul, a declarat pentru AFP șeful poliţiei din Calatagan, Emil Mendoza.

Din câte se pare, seismul a durat între 30 de secunde şi un minut și a fost resimţit în capitală, Manila, unde locuitorii au fugit din clădiri.

Cutremurele au loc zilnic în Filipine, care se află pe „Inelul de foc” al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă.

Ultimul cutremur major a avut loc în nordul Filipinelor în octombrie 2022 a avut o magnitudine de 6,4 și a lovit oraşul Dolores din provincia muntoasă Abra, rănind mai multe persoane, distrugând clădiri şi întrerupând electricitatea în cea mai mare parte a regiunii.

Un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit, de asemenea, provincia Abra în iulie 2022, provocând alunecări de teren. Atunci au murit 11 oameni şi alte câteva sute au fost rănite.

 

Mai multe articole despre:
cutremur seism filipine