MENIU

Curtea de Conturi sesizează DNA pentru neregulile de la CNADNR și Electrocentrale Grup SA

Curtea de Conturi a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie şi alte parchete pentru efectuarea urmăririi penale  pentru prejudicii totale de 1,36 miliarde lei (303 milioane euro) aduse de mai multe instituţii ale statului. Cele mai grave nereguli au fost descoperite la CNADNR, Electrocentrale Grup SA, Primăria Capitalei, ANAF şi mai multe ministere

Printre infracţiunile sesizate de Curtea de Conturi sunt: abuz în serviciu, conflict de interese, deturnare de fonduri şi neglijenţă în serviciu.

În 2015, două echipe diferite ale Curţii de Conturi au făcut controale la CNADNR, estimând fiecare prejudicii de 223,3 milioane lei şi respectiv 38,4 milioane lei, fără a se menţiona şi fapta săvârşită. În ambele situaţii a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, dar şi DNA în primul caz.

În urma unui control la Electrocentrale Grup SA, încheiat prin raportul din 27 noiembrie 2015, s-a descoperit un prejudiciu de 243,5 milioane lei, Curtea de Conturi reclamând ”abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu”, fapt pentru care a fost sesizată DNA.

Și Primăria Capitalei ar fi adus statului, potrivit Curţii de Conturi, un prejudiciu de 21,3 milioane lei, din cauza abuzului în serviciu şi a gestiunii frauduloase. În acest caz, au fost sesizate atât DNA, cât şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti.

 

Mai multe articole despre:
null