MENIU

Cursă mortală: încă o victimă în accidentul stupid de la săniuș, din Baia Mare: o tânără de 21 de ani a pierit la spital 

Cursă mortală: încă o victimă în accidentul stupid de la săniuș, din Baia Mare / Foto: Arhivă

Una din fetele de 21 de ani care a ajuns în comă la spital după accidentul stupid care a avut loc pe un drum forestier din Negrești Oaș, Baia Mare, în urmă cu două săptămâni, a murit. Era una din cei cinci tineri care s-au dat pe zăpadă cu un colac tras de mașină. 

Una dintre fetele de 21 de ani aflate în stare gravă, după accidentul din Negrești Oaș, când s-a dat cu un colac tras de mașină pe zăpadă, a murit. Aceasta se afla în moarte cerebrală din 29 ianuarie și era ținută în viață de aparate. 

Medicii le-au solicitat părinților acordul pentru a-i preleva organele, însă aceștia, în speranța că tânăra își va reveni, au refuzat. 

Reamintim că cei cinci tineri, dornici de adrenalină, s-au dus în pădure și s-au dat cu un colac tras de mașină prin zăpadă. Șoferul era băut și nu a mai putut menține echilibrul, iar cei trei tineri aflați pe colac s-au izbit cumplit de un copac. 

Cum s-a produs accidentul stupid de la săniuș

Daniela, Sergiu, Patricia și Alexandru sunt cei patru tineri dornici de adrenalină care au vrut să se dea cu colacul pe zăpadă. Aceștia au ales un drum îngust din pădure de la marginea orașului cu copaci pe de-o parte și de alta a drumului. La volan se afla Alexandru, de 27 de ani, care a și băut înainte de a-și tracta prietenii. 

Pe colac se aflau cele două fete de 21 de ani, Daniela și Patricia, și Sergiu, bărbatul de 35 de ani. Accidentul s-a produs după ce șofeul a pierdut controlul volanului, iar colacul a început să se balanseze. Din cauza vitezei prea mari, cei trei tineri s-au izbit puternic de un copac de pe marginea drumului și au căzut într-o râpă. Sergiu a murit pe loc, Daniela a intrat în moarte cerebrală și a murit la spital, iar Patricia s-a ales cu picioarele rupte și cu mai multe răni.

Șoferul a scăpat nevătămat, iar polițiștii l-au găsit cu o alcoolemie de 0.04 alcool pur în aerul expirat. Familia și prietenii sunt marcați profund de tragedie.

În ultima vreme, tot mai mulți tineri dornici de adrenalină vor să fie trași de mașini ori pe sanie ori pe colac. Autoritățile avertizează că această „joacă” nu doar că este ilegală, dar este și foarte periculoasă.