MENIU

Curs de spiritism la școală. O educatoare și-a speriat elevii invocând spirite

O educatoare de la o grădiniță din Milwakee a fost suspendată temporar din funcție deoarece a venit la ore cu o planșa de spiritism și a făcut o demonstrație în fața elevilor. Mama unui copil susține că, de atunci, acesta a început să aibă coșmaruri. De-a lungul timpului, în urma folosirii acestui obiect, s-au înregistrat cazuri de așa-zise posesiuni demonice.

Educatoarea, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, ar fi folosit o placă Ouija în timp ce spunea copiilor o poveste cu accente horror. Mama unui copil de 5 ani a declarat că educatoarea a stins luminile din clasă și a început să le spună o poveste în care se prefăceau că vorbeau cu spiritele, iar de atunci copilului îi este frică de întuneric și are coșmaruri repetate. Aceasta cere ca educatoarea să fie concediată.

Cadrul didactic a spus că placa de spiritism era în clasă încă de la Halloween, iar copiii au fost cei care au insistat să li se spună o poveste. „M-am prefăcut că mișc lupa pe planșă pentru a le răspunde elevilor la întrebări. Mă întrebau despre personaje înfricoșătoare din filme, nu am spus că vorbeam cu spiritele. Totul a fost făcut în joacă. Înțeleg preocuparea dumneavoastră, a fost o prostie și îmi pare rău. Voi lua planșa acasă și nu se va mai întâmpla”, a spus educatoarea.

Placa Ouja era un obiect sacru folosit de șamanii din triburile amerindiene în ritualuri prin care contactau spiritele strămoșilor, dar oamenii de știință moderni susțin că acest lucru nu a fost demonstrat. Psihologii sunt refractari în folosirea obiectului, în special în cazul copiilor, deoarece persoanele mai influențabile pot să intre în contact cu propriul inconștient. În anii '70-'80, în urma unei comercializări intense ale plăcii Ouija pe post de jucărie, mulți copii care au folosit-o au manifestat tulburări de comportament și probleme psihice apărute inexplicabil, iar parapsihologii susțin că au fost posedați de spirite malefice.