MENIU

CURS BNR. Zi neagră pentru leu. Euro explodează

<p>Lipsa de predictibilitate &icirc;i exasperează pe patroni</p>

CURS BNR. Leul este lovit din toate părțile: este a doua zi consecutivă când euro crește exploziv, iar francul a atins marți, 21 aprilie, un nou maxim al ultimelor 3 luni.

CURS BNR. Banca Națională a afișat marți, 21 aprilie, un curs pentru euro de 4,4508 lei, după ce vineri euro era cotată la 4,41. Euro înregistrează astfel un maxim al ultimelor două luni fără câteva zile.

CURS BNR Și francul elvețian a atins un nou maxim al ultimelor 3 luni, fiind cotat de BNR la valoarea de 4,3384 lei.

CURS BNR Cel mai mare salt a fost făcut de dolarul american: într-o singură zi a urcat de la 4,1234 lei la valoarea de 4,1655 lei.

Un român a obţinut îngheţarea cursului la francul elveţian în instanţă

Un român a obtinut inghetarea cursului de schimb franc elvetian/leu la valoarea de la data la care a luat imprumutul.

Un client al Bancii Romanesti a obtinut inghetarea cursului de schimb franc elvetian/leu la valoarea de la data la care a luat imprumutul.

Masura a fost stabilita recent de catre o instanta din Craiova si mai prevede ca ratele vor fi calculate si platite la cursul valutar de la momentul contractarii creditului.

Judecatoria Craiova s-a pronuntat recent intr-un litigiu dintre un debitor si Banca Romaneasca, in care a admis in parte cererea clientului, se mentioneaza pe portalul instantelor de judecata.

Astfel, instanta a constatat caracterul abuziv al clauzelor contractuale privind riscul valutar inserate in contractul de credit privind efectuarea platilor in moneda creditului si suportarea de catre consumator a diferentelor de curs valutar si le-a declarat nule.

Mai mult decat atat, instanta a hotarat inghetarea cursului de schimb franc elvetian/leu la valoarea de la momentul acordarii imprumutului.