MENIU

CURS BNR. LEUL are potenţial de depreciere ca urmare a deciziei FED. CE SURPRIZE ne oferă azi

<p>40 de euro &icirc;i revin fiecărui rom&acirc;n &icirc;n acest an</p>

CURS BNR. Leul s-a întărit pentru a treia zi consecutiv în raport cu moneda EURO, coborând la cotaţia de 4,5085 lei/euro la CURSUL BNR de vineri, 30 ianuarie, de la un maxim de 4,5400 atins marţi, 27 ianuarie. Cursul de astăzi este cel mai scăzut din ultimile 3 săptămâni.

CURS BNR. Leul s-a apreciat cu 0,23% faţă de cursul anunţat joi de BNR, când cursul de referinţă era de 4,5188 lei/euro, cu 1,29 bani mai jos faţă de marţi.

CURS BNR. Leul s-a depreciat, în schimb, în raport cu dolarul american, cursul urcând la 3,3146 lei-dolar, de la cursul anunţat ieri de BNR de 3,3048 lei-dolar.

CURS BNR. Rezerva Federală a Statelor Unite (FED) a anunţat, joi, că intenţionează să reducă ritmul achiziţionării de obligaţiuni pentru a doua lună consecutiv, decizie care ar putea afecta negativ monedele de pe pieţele emergente, inclusiv leul românesc.

Începând din vara anului trecut, investitorii renunţă masiv la monedele emergente, spre care s-au orientat anterior în încercarea de a absorbi o parte din lichidităţile în exces injectate de FED pentru a susţine economia SUA.

Potrivit lui Cristian Cochinţu, Analist Financiar al Admiral Markets, valutele emergente au suferit scăderi semnificative în ultimele zile, pe fondul temerilor legate de o posibilă criză în China şi o încetinire a stimulilor în Statele Unite.

"Prima şedinţă de politică monetară din 2014 şi ultima condusă de Ben Bernanke, poate crea o panică generală în pieţele financiare internaţionale şi un adevărat şoc pentru leul românesc", este de părere analistul financiar.

CURS BNR. În acest moment, leul românesc este mult mai vulnerabil fluctuaţiilor din pieţele internaţionale decât în anii precedenţi, spun analiştii.

CURS BNR. Leul s-a întărit semnificativ, miercuri, 29 ianuarie, în raport cu moneda euro, astfel că Banca Naţională a României a publicat un curs de referinţă de 4,5188 lei/euro, cu 1,29 bani mai jos faţă de marţi. Marţi, cursul a fost de 4,5317 lei/euro, iar la începutul săptămânii trecuse de 4,54 lei.

CURS BNR. Leul s-a apreciat şi în raport cu dolarul american, iar rata de schimb a scăzut cu 1,78 bani, de la 3,3226 lei/dolar la 3,3048 lei/dolar.

În acelaşi timp, rata de referinţă leu/franc elveţian s-a plasat la 3,6846 unităţi. În sesiunea precedentă a fost de 3,6924 unităţi.
Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

CURS BNR. Leul pare să îşi revină pe piaţa interbancară marţi dimineaţa, după ce cursul urcase iarăşi la 4,54 lei/euro luni, 27 ianuarie. Cotaţiile monedei naţionale au coborât spre 4,5350 lei/euro la începutul sesiunii interbancare locale, într-o piaţă calmă şi cu volume reduse de transfer.

CURS BNR. Euro a fost cotat la 4,5415 lei la deschiderea sesiunii, aproape de nivelul de la finalul sesiunii precedente. Ulterior, cursul a scăzut uşor, iar în jurul orei 10:20 băncile afişau cotaţii de 4,5330 - 4,5350 lei/euro, informeaza Mediafax.

CURS BNR. Valutele din regiune consemnau aprecieri de până la 0,6%, recuperând astfel din scăderea din ultimele două sesiuni. Banca Naţională a României (BNR) a publicat luni un curs de referinţă în creştere cu 1,2 bani, la 4,54 lei/euro, reprezentând cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

CURS BNR. Un curs superior, 4,5447 lei/euro, a fost publicat de banca centrală pe 10 ianuarie. În sesiunea de vineri, cursul a fost de 4,5280 lei/euro. Leul s-a depreciat uşor şi în raport cu dolarul american, iar rata de schimb a urcat cu 0,71 bani, de la 3,3109 lei/dolar la 3,3180 lei/dolar.

CURS BNR. În acelaşi timp, rata de referinţă leu/franc elveţian a urca de la 3,6948 unităţi la 3,7025 unităţi, şi a atins un nou maxim din ultimele şapte luni. O rată de schimb mai ridicată decât cea de luni a fost anuţată pe 7 iunie, când francul a fost cotat la 3,7052 lei.

CURS BNR. Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian. Dobânzile afişate marţi dimineaţă de băncile comerciale pentru depozitele atrase şi plasate în lei pe termen de o zi au crescut la 1,25 - 1,75% pe an, ca urmare a intervenţiilor indirecte ale băncii centrale de vineri, potrivit dealerilor.

CURS BNR. Dobânzile sunt în continuare mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, aflată în prezent la 3,75% pe an, minim istoric. Pe de altă parte, dobânzile practicate de băncile comerciale sunt uşor peste dobânda la facilitatea de depozit practicată de BNR, de 0,75% pe an.

CURS BNR. LEUL o ia din nou LA VALE în raport cu moneda EURO

CURS BNR. CURS VALUTAR. LEUL a avut un început dezastruos de an 2014, coborând la un nivel record de depreciere în ultimele 7 luni, până la cotaţia de 4,5447 lei pentru un euro, vineri 10 ianuarie.

CURS BNR. CURS VALUTAR.Căderea liberă a leului are loc în contextul în care guvernatorul Mugur Isărescu a declarat că e posibil ca leul să scadă în continuare după reducerea dobânzii şi a rezervelor minime obligatorii în lei ale băncilor, decizie luată de BNR miercuri.

CURS BNR. CURS VALUTAR. Moneda naţională s-a depreciat semnificativ şi în raport cu dolarul american, acesta ajungând la 3,3432 lei pentru un dolar.

LEUL, în cădere liberă în raport cu EURO

CURS BNR. CURS VALUTAR. După minimul atins vineri, CURSUL VALUTAR a început să se stabilizeze începând de luni, 13 ianuarie 2014, ajungând în jurul valorii de 4,52 lei pentru un euro.

CURS BNR. Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă cu 1,06 bani mai redus, de 4,5260 lei/euro.
În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,5366 lei/euro.

CURS BNR. Leul s-a întărit marţi şi în raport cu dolarul american, paritatea coborând la 3,3092 unităţi. Totodată, a scăzut rata de schimb leu/franc elveţian, la 3,6694 unităţi.

CURS BNR. Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut nesemnificativ vineri, de la 4,5281 lei/euro la 4,5280 lei/euro, într-o piaţă unde cotaţiile au fluctuat în jurul nivelului de 4,53 lei/euro pentru a zecea şedinţă consecutiv.

CURSUL BNR. Cum se comportă LEUL după şocul de săptămâna trecută

CURS BNR. Pe cine vrea Isărescu să penalizeze lăsând cursul să urce la 4,55 lei/euro?

CURS BNR. CURS VALUTAR. Oscilaţiile cursului leu/euro de până la 5% - zona de echilibru urmărită de BNR şi reconfirmată oficial - sunt de natură să bonifice sau să penalizeze anumite mişcări, să încu­rajeze sau să descurajeze, spunea guvernatorul Mugur Isărescu săptămânile trecute.

CURS BNR. El a mai spus că o mişcare de curs de plus/minus 1% înseamnă că acesta îşi face „da­toria minimă" şi că în general cursul e bine să fie lăsat să-şi facă datoria. Iar BNR l-a şi lăsat, cotaţiile leu/euro urcând rapid spre 4,55 lei pentru un euro, adică spre vârful ultimelor şase luni, scrie Ziarul Financiar.

CURS BNR Faţă de acum un an leul este mai slab cu 3,8%. BNR a mai lăsat leul să slăbească rapid în faţa euro în perioadele în care ştia că sunt investitori care vor să-şi scoată valuta de pe piaţă, deprecierea mai puternică funcţionând ca o penalizare pentru aceştia mai ales dacă pariaseră pe intervenţii corective din partea băncii centrale.

CURS BNR. Isărescu a spus că în perspectiva eliberării a 500 mil. euro din rezervele în valută ale băncilor la BNR „pericolul" ar fi ca leul să se aprecieze, nu să se deprecieze. Noile rate de rezervă mi-nime obligatorie intră în vigoare începând cu perioada 24 ianuarie – 23 februarie aşa că până atunci rămâne doar „prezicerea" guverna­to­rului care „se teme" că deciziile de miercuri nu vor antrena presiuni de depreciere a leului.

Ce spune Mugur Isărescu despre DEPRECIEREA leului în raport cu EURO

CURS BNR. CURS VALUTAR. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat, într-un interviu acordat Mediafax, condiţiile relaxării monetare mai accentuate de săptămâna trecută, care nu putea fi demarată în perioada în care inflaţia era ridicată.

CURS BNR. CURS VALUTAR. El a arătat că în 2014 şi-ar plasa eventuale resurse financiare în agricultură şi alte sectoare productive, aşa cum a făcut şi până în prezent.

CURS BNR. CURS VALUTAR. Decizii politice interne care să nu fie înţelese bine pe plan extern şi să determine mişcări bruşte şi masive de capital reprezintă principalul pericol pentru economie în acest an electoral, afirmă şeful BNR, care mizează pe reluarea creşterii creditării şi vede oportune investiţiile imobiliare.

CURS BNR. CURS VALUTAR. În interviul acordat agenţiei Mediafax, Mugur Isărescu a vorbit şi despre recenta depreciere a monedei naţionale în raport cu EURO. Şeful BNR a precizat că nu există nicio legătura între reducerea RMO şi mişcarea cursului deoarece măsura de reducere a rezervelor monetare obligatorii intră în vigoare abia din 24 ianuarie şi nu are un impact direct.

Mai multe articole despre:
cursul euro