MENIU

Cura cu lapte de susan pentru sănătatea oaselor, unghiilor şi a părului

Cura cu lapte de susan pentru sănătatea oaselor, unghiilor şi a părului

La fel ca în cazul cerealelor și a produselor din cereale, semințele de susan care se vând în magazinele tradiționale sunt albe, adică procesate (curățare de coajă). Conținutul nutrițional al acestor produse procesate este net inferior comparativ cu cel al produselor integrale.

În cazul semințelor de susan, ne interesează îndeosebi cantitatea mare de calciu, care se găsește în susanul integral. Acesta are o culoare maronie și nu este amar la gust, precum cel alb. Se poate procura de la magazinele naturiste.

Semințele de susan integral mai au un beneficiu: pot fi puse la încolțit pentru a căpăta o valoare nutrițională și mai mare. Susanul alb nu mai are putere să germineze deoarece a fost decorticat.

Mod de preparare:

Semințele de susan integral se pun într-o sită și se spală cu un jet de apă rece. Sita se pune apoi într-un bol încăpător, se toarnă apă (cât să acopere semințele) și se lasă până a doua zi.

Dimineața, se ridică sita, se lasă să se scurgă bine, după care se așază pe un platou. Se acoperă cu o bucată de tifon și se lasă până seara. Veți vedea că semințele deja au încolțit. Se spală din nou cu un jet de apă rece, după care se pun în blender. Se toarnă peste ele apă (cât să le acopere pe jumătate), un îndulcitor natural și mirodenii, dacă doriți. Puteți folosi miere de albine, câteva curmale sau extract de stevia rebaudiana. Laptele de susan poate fi aromatizat cu pudră de scorțișoară, pudră de roșcove sau cacao, sau pudră de vanilie naturală.

Mixați la viteză mare, până când semințele sunt zdrobite complet. Strecurați lichidul și serviți laptele imediat.

Cantitatea rămasă se păstrează în frigider, maxim 3 zile. Este bine să preparați doar cantitatea pe care plănuiți să o consumați imediat. La 1 pahar de apă puteți folosi 1 lingură de semințe.



Mai multe articole despre:
lapte lapte de susan cură lapte de susan