MENIU

Cupola de foc, în România - ANM: Și nopțile vor fi tropicale! Valul de aer fierbinte din Africa acoperă toată țara

Cupola de foc, în România - ANM: Și nopțile vor fi tropicale!

Cupola de foc, în România - ANM: Și nopțile vor fi tropicale! Valul de aer fierbinte din Africa acoperă toată țara. Meteorologii avertizează că România se confruntă cu o perioadă de căldură extremă, deoarece o cupolă de căldură se extinde asupra țării. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a declarat că temperaturile vor crește semnificativ și că fenomenul se va menține timp de mai multe zile.

Cupola de foc, în România - ANM: Și nopțile vor fi tropicale! Valul de aer fierbinte din Africa acoperă toată țara. Specialiștii au explicat că această cupolă de căldură este rezultatul unui masiv val de aer fierbinte care a fost adus din Africa și care se extinde acum asupra României. Temperaturile vor depăși semnificativ mediile obișnuite pentru această perioadă a anului, iar efectele sale vor fi resimțite în întreaga țară.

Potrivit estimărilor ANM, se așteaptă ca această perioadă de căldură intensă să dureze câteva zile, urmate de o ușoară scădere a temperaturilor. Cu toate acestea, este important ca oamenii să fie pregătiți și să ia măsuri adecvate pentru a se proteja de căldură excesivă și pentru a evita complicațiile asociate acestei perioade.

„Cu siguranță va persista și se va și intensifica, luând în considerare deja alertele emise astăzi de Administrația Națională de Meteorologie. Și dacă astăzi discutăm de caniculă pentru zona Banatului, Crișana, sud-estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, zone în care temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 până la 37 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală va putea depăși pragul critic de 80 de unități, de mâine și până în data de 16 iulie, la sfârșitul acestei săptămâni, vorbim de o extindere în ceea ce privește posibilitatea ca vremea să fie în continuare caniculară, cu valori de temperaturi care să se situeze la scara întregii țări între 38, chiar până la 40 de grade în sudul Câmpiei Române și în sudul Banatului.

Nu în ultimul rând nopțile vor fi și ele tropicale, deoarece temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 18 până la 22 de grade și ceea ce este de remarcat, faptul că valul de căldură va persista și săptămâna următoare. 

Așadar, este un episod de lungă durată, care va impune o atenție în ceea ce privește monitorizarea și cu siguranță mâine dimineață vom actualiza această alertă”, a explicat directorul ANM - Elena Mateescu, miercuri, la un post TV.

Mai multe articole despre:
cupola de foc canicula romania caldura