MENIU

Cuplurile infertile primesc bani de la stat pentru tratament. Firea: Tinerii pot accesa credite garantate de stat

Gabriela Firea

Ministrul Familiei Gabriela Firea anunță noi măsuri de sprijin pentru românii vulnerabili. Cuplurile infertile vor primi bani pentru tratament, iar tinerii vor putea accesa credite bancare cu garanții ale statului. PSD a semnat un acord de parteneriat cu Partidul Umanist pentru a participa la identificarea nevoilor și la scrierea proiectelor legislative. 

"Ne porpunem să analizăm (...) care sunt nevoile sociale și economice ale românilor. Normalitatea și în țară noastră trebuie să fie că și pe plan european, aceea de a ajunge la fiecare familie de români pentru a află în fiecare caz în parte care sunt problemele cele mai grave, în legătură cu creșterea copiilor (...), în legătură cu nevoile sociale și economice.

Avem un proiect pentru acres e scriu acum normele de aplicare, regulamentul propriu-zis, prin care cuplurile infertile vor beneficia de decontarea tratamentului de fetilizare în vitro, circa 3 mii de euro pentru fiecare procedură", a afirmat Firea. 

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a semnat, marți, un acord politic pentru realizarea unei analize economico-sociale a României și pentru dezvoltarea unor politici publice adaptate situației din prezent a familiilor, împreună cu deputatul PUSL, Grațiela Gavrilescu, la Parlament. 

Mai multe articole despre:
firea psd cupluri infertile bani fertilizare in vitro