MENIU

Cumpănașu: ”Marele plan - formarea unei Transilvanii independente și federalizarea restului țării”

Țara noastră trece prin cea mai grea încercare pentru menținerea statului unitar român, este de părere Alexandru Cumpănașu, care avertizează că un nou scenariu capătă contur în acest sens: formarea unui nou stat independent Transilvania și o federalizare a restului României.

”Probabil ca este doar o coincidenta aruncarea majoritatii investitiilor din spatiul germanic in Transilvania si aproape nimic in restul Romaniei. In situatia aceasta, nu este evident ca avem o contributie la PIB mai mare din aceasta zona? Ba da! Dar exact acesta este argumentul: investim in Transilvania, pentru ca la un moment dat (cum se intampla deja) cetatenii romani de acolo sa isi doreasca ruperea de trupul tarii”, scrie Cumpănașu.

Acesta merge mai departe, menționând că acest plan nu ar include doar crearea unei Republici Independente Transilvanene, dar si o ferderalizare a restului Romaniei, nu inainte de a rupe si Moldova din Romania cu Basarabia pentru o noua Republica Independenta "Europeana". ”Cu sau fara ruperea Moldovei, planul include federalizarea restului tarii si disparitia caracterului national al statului roman”, a afirmat Cumpănașu.

Un alt segment al planului vizează demonstrarea că România nu are capacitatea de a se autoadministra, a mai spus acesta. Ultima secvență din acest scenariu ar fi, potrivit lui Cumpănașu, ”învrăjbirea sau distrugerea instituțiilor care au ținut statul român în granițele sale până acum - serviciile de informații, armata, Parchetul și justiția”.

Mai multe articole despre:
Rusia România maghiari Transilvania Cumpanasu