MENIU

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște. Meteorologii au emis primele estimări, iar veștile sunt îmbucurătoare

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște

Ultima lună de primăvară se anunță a fi una plină de surprize și bucurii pentru toți cei care își așteaptă cu nerăbdare mini-vacanța de Paște care, în acest an, va pica pe 5 mai. Cu toată lumea cu ochii pe prognoza meteo, așteptările sunt ridicate în ceea ce privește posibilitatea de a-și planifica un concediu scurt în acea perioadă. În acest sens, vestea de la directorul ANM, Elena Mateescu, vine ca o gură de aer proaspăt pentru toți cei care își doresc să se bucure de timpul petrecut în aer liber.

Potrivit anunțului făcut de directorul ANM Elena Mateescu, în perioada Paștelui și a mini-vacanței de 1 mai vom avea parte de temperaturi semnificativ mai ridicate comparativ cu ultima perioadă. Aceste temperaturi se vor situa la aproximativ 5-6 grade Celsius peste medie.

Această veste aduce cu sine o vreme perfectă pentru activități în aer liber și momente petrecute în natură. Prognoza arată că temperaturile vor atinge frecvent pragul de 25 de grade Celsius, indicând astfel o creștere semnificativă a temperaturilor și apropierea de un adevărat debut de vară. Astfel, persoanele pasionate de activități precum plimbările în natură, picnicurile sau plajele vor avea parte de condiții ideale pentru a se bucura de vremea plăcută și de soarele generos.

Cafenea aflată într-un complex din Popești-Leordeni, mistuită de flăcări. Intervenția pompierilor, îngreunată de vântul puternic

”Este posibil să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic și la nivelul întregii săptămâni, așa cum știm că este debutul unei luni mai în țara noastră, cu o vreme în general schimbătoare, dar, în medie, temperaturile mai cresc, comparativ cu luna aprilie, cu 5-6°C.

Adică frecvența zilelor cu valori de peste 25°C, care reprezintă pragul unei zile de vară, este mult mai mare în luna mai, în ultima lună a primăverii în țara noastră”, a declarat Elena Mateescu în cadrul unei intervenții tv.

Ceea ce nu pot meteorologii să prognozeze cu exactitate însă este dacă va ploua sau nu de 1 Mai și de Paște. Fenomenele meteorologice precum ploaia rămân imprevizibile în multe situații și pot fi influențate de mai mulți factori și pot fi extrem de variabile, de la o zi la alta.

Diana Șoșoacă a parcat pe trecerea de pietoni. Senatoarea are deja carnetul suspendat - VIDEO