MENIU

Cum va evolua economia mondială în 2015

Economia zonei euro va crește cu 1% în 2015, iar PIB-ul mondial cu 2,8%, se arată în studiul economic "Un măr putred poate strica tot coșul" realizat de Euler Hermes, potrivit AGERPRES.

'Euler Hermes estimează că economia zonei euro va crește cu doar 1,0% în 2015, în timp ce PIB-ul mondial va crește cu 2,8%, al patrulea an consecutiv sub 3% și doar ușor stimulată de creșterea pieței emergente la un posibil 4,3%", se arată în studiu.

Cercetarea sugerează că oportunitățile cele mai bune pentru exportatori sunt de a-și îndrepta atenția spre regiunile în care creșterea este mai puternică, precum Africa (4,9%), Asia (4,7%) și Orientul Mijlociu (3,8%), 'în timp ce sunt echipați pentru riscurile de neplată".

'Se așteaptă ca majorarea ratei de politică monetară în 2015 a Rezervei Federale Americane să aibă un impact limitat asupra restului lumii, dar încă presupune un risc mai mare pentru companiile exportatoare în țările în curs de dezvoltare, cu un deficit mare de cont curent (de exemplu Brazilia, India, Africa de Sud și Turcia)", potrivit concluziilor studiului.

La rândul său, Ludovic Subran, economistul-șef pe grup al companiei realizatoare a studiului, menționează că există semnale pozitive la nivel mondial în privința investițiilor.

'Sunt semnale pozitive peste tot în lume, de la revenirea producției în SUA, la ieșirea din recesiune a Italiei, la noi piețe de frontieră ce oferă un potențial important pentru echipamente industriale și de uz casnic. Dar există, de asemenea, și unde de bruiaj, iar separarea celor două aspecte va fi crucială pentru restabilirea încrederii durabile, a investițiilor și a stabilității", a spus Subran.

Euler Hermes este o companie care se ocupă cu managementul creanțelor comerciale și al lichidităților.

Mai multe articole despre:
economie zona euro global