MENIU

Cum trata un dentist copiii. Un tată a descoperit, şocat, adevărul, dar nu poate face nimic: e legal

Un tată care şi-a dus fetiţa de cinci ani la medicul dentist a descoperit, uimit, că bărbatul le aplica un tratament "special" micuţilor şi, mai mult, că totul era legal.

James Crow şi-a adus fetiţa de cinci ani, Elizabeth, la un cabinet stomatologic pentru copii, în Georgia, fără să se aştepte că atât fetiţa, cât şi părinţii, vor pleca şocaţi de acolo.

Bărbatul a povestit pentru ABC 7 că el şi mama fetiţei nu au avut voie să stea cu micuţa în cabinet în timpul consultului şi au rămas în sala de aşteptare. Au auzit ţipete şi au fugit către cabinetul dentistului, dar ce au văzut i-a şocat: copilul lor era complet legat de scaun. Bărbatul a reuşit să facă o fotografie copilului înainte de a-l dezlega.

"Nu mi-am putut vedea copilul legat de scaun şi imobilizat complet, mi-am pierdut firea", spune Crow, în timp ce cabinetul stomatologic susţine că au folosit această metodă pentru că fetiţa "nu coopera".

Această metodă de a imobiliza copiii este legală în SUA şi dentistul spune că se foloseşte doar având consimţământul părinţilor. Părinţii lui Elizabeth spun că nu îşi amintesc să le fi spus cineva asta. Un dentist american cataloga în 2010 metoda drept "o practică arhaică, brutală".