MENIU

Cum toarnă influencerii din Germania gaz pe focul violențelor: "Dacă ieșim și spargem magazinele, israelienii se vor opri!"

Influenceri germani incita la violență. Foto: Twitter/X

Presa germană trage un semnal de alarmă cu privire la o serie de TikTokeri celebri îi îndeamnă pe tinerii musulmani la violențe. Conform acestora, astfel de violențe ar determina armata israeliană să se oprească.

Influenceri populari în Germania îi îndeamnă pe tinerii musulmani la violență, relatează publicația germană Bild, care redă și o parte din clipurile luate la vizor acum și de autorități. În ultimele zile au avut loc mai multe incidente între manifestanții pro-palestinieni și poliție, în urma cărora peste 100 de ofițeri au fost răniți.

Barello și Yasser Abou-Chaker, influenceri cu sute de mii de urmăritori pe platforma TikTok, vorbesc despre evenimentele din Israel fac apel la violență în Germania și la boicotarea produselor și magazinelor evreiești, scrie Stiri Diaspora.

"Dacă ieșim cu toții și distrugem toate magazinele și toate lucrurile - atunci se vor opri!", spune Barello (23), declarații care au pus în alerta autoritățile din Germania.

Două „cuiburi” ale Hezbollah din Liban, folosite pentru lansarea rachetelor, au fost atacate de Israel

De la lansarea atacului terorist al Hamas din Fâșia Gaza asupra Israelului la 7 octombrie, forțele de poliție sunt din ce în ce mai des chemate să facă față unor proteste. Se strigă lozinci antisemite, se vandalizează magazine, iar polițiștii sunt atacați și uneori răniți grav.

În timp ce mulți încă se întreabă de unde vine această ură, investigația arată clar că provine în mare măsură din internet. De exemplu, Barello, a cărui cont a fost închis de mai multe ori și care a avut temporar până la 170.000 de urmăritori pe TikTok, cu livestream-uri care au fost urmărite simultan de până la 50.000 de oameni.

În urmă cu câteva zile, Barello a intrat în live, împreună cu prietenul său Yasser Abou-Chaker, fratele celebrului lider de clan Arafat Abou-Chaker. La un moment dat, s-au alăturat și alți prieteni de origine arabă și turcă. Subiectul s-a mutat rapid la evenimentele actuale din Orientul Mijlociu și la manifestațiile din Germania.

Ofensiva din Gaza. Bombardamente masive asupra centrelor cu teroriști. Strategia halucinantă a Hamas: unde se ascund membrii grupării

Un bărbat cu steagul Palestinei pe fotografia de profil și cu mesajul "Free Palestine" este pe marginea unei manifestații. "Micky_Bln44", așa cum se autointitulează bărbatul, strigă în cameră: "Ne ***** pe toți, bastarzilor! Pe oricine se amestecă în viața noastră. Vom muri cu toții, dar cum? Acesta este diferența, frate."

El subliniază că este pregătit să moară pentru obiectivele sale presupuse. Apoi adaugă: "Dacă ieșim cu toții și distrugem toate magazinele și toate lucrurile - atunci se vor opri!".

Copiii din Gaza au dezvoltat traume severe după 16 zile de bombardamente - Avertismentul unui psihiatru