MENIU

Cum te vindeci prin alimentaţie de "boala privitorilor de vitrine". Primele simptome

Cum te vindeci prin alimentaţie de "boala privitorilor de vitrine". Primele simptome

Cei ce simt la mers crampe musculare şi furnicături în fese, coapse şi/sau gambe suferă de aşa-numita "boală a privitorilor de vitrine", denumită medical claudicaţie intermitentă.

Este vorba de arterită periferică, manifestată prin îngustarea vaselor de sânge de la nivelul picioarelor, ceea ce diminuează irigarea cu sânge a muşchilor din zona respectivă. Reducerea dramatică a aportului de oxigen şi nutrienţi provoacă dureri şi la statul în picioare, dar cu deosebire la mers. Adesea, pacienţii nu mai pot parcurge fără dureri nici măcar distanţe foarte scurte, de exemplu din dormitor până la baie.

Faptul că ei sunt obligaţi să se oprească frecvent din mers, pentru a aştepta dispariţia durerii şi apoi pornesc din nou, după un interval oarecare, asemenea trecătorilor care zăbovesc la vitrinele magazinelor, a condus la ideea acestei denumiri neobişnuite: "boala privitorilor de vitrine".

În acelaşi timp, trebuie spus că aproximativ jumătate din persoanele afectate de arterita periferică nu au dureri la picioare şi, în consecinţă, nu vor fi niciodată diagnosticate şi tratate.

Dacă vi s-a descoperit această boală, probabil că vi s-a prescris o anumită medicaţie. Nu renunţaţi la ea, dar luaţi în considerare şi alimentele pe care vi le prezentăm aici, căci ele conţin nutrienţi şi substanţe vegetale secundare, cu eficienţă demonstrată în claudicaţia intermitentă.

Alimente cu valoare terapeutică

Cel mai util tratament conservativ al afecţiunii despre care vorbim este mişcarea: se recomandă un efort fizic consecvent, cu intensitate sporită treptat. Formele cele mai accesibile sunt plimbările, înotul sau mersul pe bicicletă. Cu timpul, muşchii devin capabili să funcţioneze pe distanţe din ce în ce mai mari. Totodată, vă sfătuim să căutaţi ajutor şi la următoarele alimente: ghimbir, afine, usturoi, ceapă, cod.

Citeşte continuarea pe Formula As