MENIU

Cum te ajută spălatul vaselor de mână să fii sănătos

Dacă nu te dai în vânt după spălatul vaselor, activitate de care încerci să te fereşti cât de mult poţi, iată un motiv care îţi poate schimbă părerea: poate preveni dezvoltarea alergiilor.

Un studiu publicat în jurnalul Pediatrics, sugerează că puţină murdărie îi face bine sistemului imunitar. Această abordare susţine că motivul pentu care copiii se confruntă în prezent cu atât de multe alergii este pentru că mediul în care ei trăiesc este mult prea curat. Fără expunerea bacterii în primii ani de viaţă, sistemul imunitar al copiilor nu devine la fel de puternic pe cât ar trebui.

Oamenii de ştiinţă au făcut legătura între factorii stilului de viaţă (în copilărie) precum deţinerea unui animal de companie, consumul de peste sau traiul într-o fermă şi un risc mai scăzut de a dezvoltă alergii. Acum acest nou studiu sugerează că spălatul vaselor cu mâna poate fi următorul comportament adăugat pe această lista.

„Dacă eşti expus în primii ani de viaţă în special, la microbi stimulezi în diverse moduri sistemul imunitar motiv pentru devine mai tolerant. Noi credem spălatul vaselor poate fi important din acest punct de vedere”, a declarat autorul studiului dr. Bill Hesselmar de la Spitalul pentru copii Queen Silvia din Gothenburg, Suedia.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate sistem imunitar vase spălatul vaselor