MENIU

Cum sunt AFECTATE cele mai mari CORPORAȚII din LUME cu sedii în Ucraina și Rusia. Care sunt acestea și ce au transmis în urma crizei ruso-ucrainene

Branduri celebre FOTO: Wiki

Unele dintre cele mai mari companii din lume au fabrici în Rusia, în vreme ce altele au vânzări importante în țara cu o economie de 1.500 de miliarde de dolari, potrivit datelor prezentate de către Reuters. 

Mai multe companii din Europa, Statele Unite și Japonia cu expunere pe Rusia urmăresc acum îndeaproape sancțiunile după escaladarea situației din Ucraina. 

Producătorul auto rus AvtoVAZ, care realizează vehiculele Lada, este controlat de către grupul Renault.AvtoVAZ caută surse alternative de cipuri, în cazul în care SUA blochează livrările de semiconductori realizați cu echipamente americane.Însă un purtător de cuvânt al Renault a spus că „în acest moment, este prematur să estimăm care ar putea fi sancțiunile”. Renault deține 67,71% din AvtoVAZ, iar grupul rus de stat Rostec deține 32,39%, conform RusAutoNews.com. 

Grupul Volkswagen deține la rândul său o fabrică în Kaluga, Rusia, și produce mașini și la o fabrică deținută de către grupul rus GAZ. Gradul de impact asupra activităților noastre de business în țările afectate este analizat continuu. În privința activităților de pe teren, siguranța și integritatea angajaților noștri este prioritatea noastră de top, a anunțat compania. 

Grupul elvețian Nestle deține șase fabrici în Rusia, unde produce inclusiv de ciocolată și băuturi.Avem planuri de continuitate care pot fi activate dacă sunt necesare. Siguranța și protecția angajaților noștri rămân prioritatea noastră de top. Responsabilitatea noastră ca și companie în Rusia este în principal către cei aproape 10.000 de angajați și 2,5 milioane de clienți, a spus un purtător de cuvânt. Acesta a adăugat că aceleași îngrijorări sunt și în cazul celor din Ucraina. 

Grupul suedez Ingka, care deține Ikea și o serie de mall-uri, spune că „potențialele sancțiuni probabil vor afecta toate companiile internaționale, inclusiv Ingka Group”. 

Danone Grupul francez Danone face 6% din vânzările sale în Rusia.  „Echipele noastre locale monitorizează situația foarte îndeaproape, cu accent pe asigurarea securității angajaților”, spune un reprezentant Danone. 

Coca-Cola, gigantul băuturilor are la rândul său o prezență în Rusia. Acesta este prezent prin îmbuteliatorul Coca Cola HBC, care este listat pe bursa de la Londra. Compania este prezentă pe 29 de piețe din Europa și Africa, iar Nigeria și Rusia sunt cele mai mari. Zoran Bogdanovic, directorul său executiv, a spus că după criza din 2014, compania a învățat lecțiile și are planuri pentru orice scenariu.

Mai multe articole despre:
companii birocratie corporatii