MENIU

Cum se vor vaccina persoanele care nu se pot deplasa - SOLUȚIA anunțată de medicul Valeriu Gheorghiță în lipsa unei proceduri

Autoritățile nu au deocamdată o procedură pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a persoanelor imobilizate la domiciliu și care nu pot veni la centrle speciale de imunizare. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că aceste persoane nu trebuie să se înscrie pe platforma de vaccinare și că se caută o soluție pentru imunizarea acestora.

Valeriu Gheorghiță a declarat, marți, că sunt discuții pentru a găsi cea mai bună modalitate ca aceste persoane să poată fi vaccinate.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat că imunizarea „se va efectua la domiciliul persoanei respective, însă exact modalitatea prin care  vom face acest lucru încă nu a fost decisă”.

Ele vor fi vaccinate de echipele mobile, care se ocupă acum cu vaccinarea în centrele sociale, a mai precizat Gheorghiță.

În plus, Valeriu Gheorghiță a anunțat că persoanele imobilizate la domiciliu nu trebuie să se înscrie pe platforma de vaccinare.

„Persoana care se află la domiciliu, în incapacitate de a se deplasa la un centru de vaccinare, nu trebuie să se programeze pe platforma informatică.

Se va face catagrafia tuturor persoanelor care se află în această imposibilitate, împreună cu medicul de familie și reprezentanți ai Direcțiilor de Asistență Socială din fiecare primărie a localității respective și se stabilesc zilele în care acele persoane vor putea fi vaccinate”, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță.