MENIU

Cum se strănută corect. Cei mai mulți oameni o fac greșit și astfel se împrăștie majoritatea virușilor

Cei mai multi oameni stranuta in palme, lucru care este complet gresit, conform specialistilor. 

Dacă nu aveti şerveţel la îndemână, strănutaţi în cot, mai degrabă decât în palme! Sunt recomandările Academiei Americane de Pediatrie şi ale Asociaţiei americane de sănătate publică.  Dacă strănutăm în mâini, transmitem germenii, cu uşurinţă, la persoanele din apropiere şi, de asemenea, contaminăm obiectele. Infecţiile respiratorii se împrăştie cel mai uşor prin tuse şi strănut.

„Dacă cineva strănută în palmă, nu face altceva decât să transmită mai ușor germenii și să contamineze obiectele pe care le ating și alte persoane”, declară pentru New York Times medicul Vincent Hill, specialist în prevenția bolilor contagioase.
 
Germenii, inclusiv virusul gripei A și coronavirusul, se răspândesc de obicei prin picăturile microscopice emise în timpul tusei și strănutului.
 
Când ajung pe palmă, sunt transferați pe obiecte precum mânerul ușii, butoanele liftului, barele de susținere din mijloacele de transport în comun și suprafețele pe care le ating cei din jurul tău.
 
Tehnica de a strănuta sau tuși în cot este o recomandare despre care poate că nu ai auzit prea multe, deși numeroase organizații pentru sănătate o susțin.
Mai multe articole despre:
virus coronavirus stranut