MENIU

Cum se mai cheltuie banii publici. Ajutor de stat pentru vloggeri

După seriale, Guvernul a început să împartă bani cu titlu de ajutor de stat pentru filme făcute de vloggeri. Este pentru prima oară când Guvernul, prin intermediul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, finanțează producții ale vloggerilor.

Guvernul a început să împartă bani cu titlu de ajutor de stat pentru filme făcute de vloggeri. Un caz ilustrativ pentru acest lucru este decizia de a acorda aproximativ 100.000 de euro către o trupă de vloggeri, scrie paginademedia.ro.

Din trupa respectivă cel mai cunoscut este vloggerul Selly.

Proiectul dezvoltat de cei cinci membri ai trupei va primi bani de la Guvern prin proiectul dedicat sprijinirii industriei cinematografice.

Potrivit datelor postate pe site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, societatea Brobiz Cudetoate va primi un buget de 490.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro) pentru 5Gang The Movie, un film în care eroii sunt chiar membrii trupei.

Conform paginademedia.ro, creatorii proiectului au anunțat începerea filmărilor de pe 2 septembrie.

Comisia de Prognoză, cea care gestionează schema de ajutor de stat privind industria cinematografică, a aprobat numai anul acesta bugete pentru 42 de proiecte. 

Finanțarea e parte a unei scheme de ajutor de stat pentru producțiile cinematografice, ajutor de care beneficiază atât producții independente, case de film, cât și seriale difuzate de posturi de televiziune.