MENIU

Cum se îngrijeşte corect begonia. Sfaturi pentru a face flori tot anul

Cum se îngrijeşte corect begonia. Sfaturi pentru a face flori tot anul

Begonia este o plantă erbacee perenă, stufoasă, care poate atinge o înălţime de 30-40 centimetri. Begonia este una din cele mai populare plante de apartament şi face parte din Ordinul Begoniales, familia Begoniacae. Begonia este orginară din India, Indonezia, America Centrală şi America de Sud.

Begonia poate să fie o plantă decorativă prin frunzele ei sau prin flori. Cu îngrijire corectă, begonia o să facă flori tot anul, iar varianta cu frunze bogate o să fie o minunată plantă decorativă. Frunzele acestei plante sunt lucioase și verzi, iar uneori - roșcate și cărnoase. Florile seamănă cu cele ale trandafirilor și pot avea diferite culori, de la roșu închis, până la roz, de la galben la alb.

Toate soiurile de begonia au nevoie de ghivece joase de mărime medie și preferă o umiditate crescută. Pentru binele plantei, în cazul în care aerul este uscat, poți pulveriza apă pe frunze, dar numai după ce plantă nu mai este în bătaia razelor de soare.

Begoina poate fi așezată în dreptul ferestrei oriunde în casă. Este o plantă prietenoasă, așa că se va simți bine în compania altor plante din alte specii. Nu este indicat să se afle într-o zonă prea călduroasă, însă nici prea rece, mai ales că în sezonul rece, dacă rămâne în dreptul ferestrei, poate suferi din cauza frigului.

În timpul iernii, are nevoie de cel puțin 12°C, iar vara trebuie ținută în locuri mai umbroase ca să nu o ardă soarele. Dar trebuie găsit locul ideal, begonia având nevoie de lumină cel puțin jumătate din zi și de câteva ore de soare, mai ales dimineață și după-amiază, când acesta nu este foarte puternic. Begonia trebuie udată periodic, pe tot parcursul anului, în cantități moderate, chiar și în perioada de repaus, scrie casa-gradina.ro.

Mai multe articole despre:
flori floare begonie