MENIU

Cum se fierbe corect fasolea. Greșeala pe care o fac gospodinele și ne îmbolnăvim

Un cercetător american a explicat cum trebuie consumată de fapt fasolea pentru a ne bucura de toate proprietățile sale. 

Leguminoasele – fasolea, soia, năutul, lintea, mazărea - sunt bogate în minerale, însă, potrivit specialistului, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din cantitatea nutrienţilor.

De obicei, gospodinele care fierb leguminoasele uscate repetă mereu aceleași greșeli. În primul rând, fiind legume deshidratate, timpul de fierbere va fi mai lung dacă sunt puse la fiert ca atare. De aceea, este recomandat să o lăsați la înmuiat câteva ore, de preferat peste noapte, la frigider.

O altă greșeală pe care multe persoane o comit este faptul că nu schimbă apa niciodată când fierb fasolele ori la a doua apă o pun rece. Este total greșit, deoarece boabele vor rămâne tari, indiferent de cât au stat la fiert.

Combinaţi apă clocotită cu apă filtrată şi turnaţi peste fasole până acoperiţi complet boabele. Faceţi asta cu o zi înainte de a găti propriu-zis fasolea şi puneţi vasul într-un loc cald.

Păstraţi apă fierbinte într-un termos şi pe măsură ce boabele absorb apă, completaţi din nou până sunt acoperite complet.

Mai multe articole despre:
fasole greşeli gospodine