MENIU

Cum scapi de DEPENDENŢA DE DULCIURI în 3 paşi simpli

<p>Te refugiezi in mancare? Cum sa iesi din capcana alimentelor tip confort food</p>

Nimeni nu poate refuza o prajiturică sau alt dulce o dată la cateva zile, dar ce te faci când pofta pentru alimente bogate în zahar nu iţi dă pace? Dacă dimineaţa, la micul-dejun primul lucru care îţi vine în minte este un croissant cu ciocolată, în timpul zilei ronţăi tot felul de fursecuri şi biscuiţei, iar masa de seară nici nu o concepi fără desert, este posibil ca acest comportament să fie generat de dependenţa de dulce.

Potrivit cercetătorilor, zahărul rafinat are efecte similare cu cele produse de drogurile din opiu, întrucât stimulează activitatea cerebrală, iar creierul produce endorfine. În timp, creierul învată să asocieze starea de bine dată de endorfine cu produsele dulci, iar organismul va resimţi nevoia de dulciuri.

Vestea bună este ca poţi scăpa de această formă de dependenţă urmând 3 paşi simpli.

1. Consuma cat mai multe fructe si legume

Înlocuieşte gustările care conţin zahăr rafinat cu fructe şi legume. În primul rând, acestea conţin mai puţine calorii şi în al doilea rând conţin carbohidraţi complecşi. Senzaţia de foame va apărea mult mai târziu, datorită absorbţiei treptate, spre deosebire de situaţia în care consumi dulciuri rafinate (care nu ţin de foame şi nici nu stăpânesc poftele).

Citeşte mai multe pe marya.ro.