MENIU

Cum scăpăm de riduri? Soluţiile experţilor

Cum previi ridurile

Îmbătrânirea poate veni odată cu înaintea în vîrstă sau poate fi un fenomen precoce. Ridurile sunt fie expresia îmbătrânirii, fie o moştenire genetică. Pentru a amâna apariţia lor, trebuie să ţinem cont de cinci reguli.

Renunţarea la fumat este obligatorie pentru că ia din strălucirea tegumentului. Orele de somn trebuie respectate, iar statul la plajă trebuie să aibă loc treptat. La aceste norme de viaţă, adăugăm şi grija pentru alimentaţie.

Ce facem odată ce ridurile au apărut pe fruntea noastră sau în jurul ochilor? Experţii ne liniştesc! Există o gamă largă de tratamente, de la toxina botulinică până la injecţiile cu acid hialuronic sau la terapia cu plasma bogată în plachete sanguine, cunoscută şi drept lifting-ul vampirilor.

Medicii amintesc şi de reîntinerirea complexă chirurgicală fără tăieturi. Acest tip de intervenţie se face cu ţesut adipos care conţine celule stem sau în combinaţie cu lifting-ul vampirilor. Cadrele medicale folosesc laser-ul în astfel de intervenţii. Remediile din farmacia verde sau pealing-urile sunt şi ele bune, dar...

"Acum pealingurile ca si laserele sunt mai putin indicate pentru ca vara atat acizii, chiar daca sunt de fructe sau lasrele pot lasa pete daca persoana a iesit la soare si s-a expus la plaja", spune medicul Dana Jianu.


Important este să ne îndreptăm atenţia spre tipul de produse folosite pentru tenul nostru, mai ales dacă suntem alergici.

Mai multe articole despre:
medici Soare video riduri îmbătrânire