MENIU

Cum să scapi de 5 afecţiuni supărătoare cu ajutorul ovăzului încolţit

Cum să scapi de 5 afecţiuni supărătoare cu ajutorul ovăzului încolţit

Ovazul este una dintre cerealele cele mai bogate in minerale, vitamine, proteine si antioxidanti, aducand numeroase beneficii sanatatii noastre. Acesta are un continut scazut in grasimi saturate, colesterol si natriu, fiind totodata o sursa excelenta de fibre alimentare, vitamina B1, mangan, magneziu, fosfor, cupru, zinc si fier.

Iata cum scapi de 5 afectiuni suparatoare cu ajutorul ovazului incoltit:

1. Cum scapi de constipatie cu ajutorul infuziei din seminte incolţite de ovaz

Infuzia din seminte incoltite de ovaz este eficienta in caz de constipatie, regland metabolismul. Peste 100 g seminte de ovaz incoltit se toarna 1 litru de apa rece. Se lasa la macerat timp de o zi, apoi se strecoara. Se bea cate o jumatate de ceasca, de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Tratamentul dureaza 10 zile, cu pauza de 2 saptamani, apoi se poate relua.

2. Cum scapi de bolile inflamatorii intestinale cu decoct din germeni de ovaz

Decoctul din germeni de ovaz este un remediu eficient pentru bolile inflamatorii intestinale, dar si un analgezic impotriva durerilor articulare. Peste o cana cu seminte incoltite de ovaz se toarna 1 litru de apa clocotita. Vasul se pune pe foc si se fierbe pana la evaporarea unui sfert din cantitate si apoi se strecoara. Se administreaza cate o jumatate de cana, indulcit cu miere, de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Tratamentul dureaza 3 saptamani.

Citeste continuarea pe sfatnaturist.ro.