MENIU

Cum să îți vinzi telefonul vechi și să faci cât mai mulți bani pe el

Dacă vrei să îți vinzi vechiul telefon pentru a face bani să îți cumperi unul nou, atunci nu e atât de dificil - trebuie doar să urmezi niște pași simpli.

Oricât de interesant este un telefon la vânzare, acesta își va pierde valoarea în timp. Un site din Marea Britanie care vinde telefoane folosite arată că valoarea unui S10 Plus s-a înjumătățit în 30 de zile. Unele telefoane - cum ar fi iPhone-urile - se devalorizează mai greu și poți să iei bani buni pe el și la doi ani de la lansare. În tabăra Android lucrurile nu stau chiar așa. La Android nu poți controla rata devalorizării unui produs, dar poți controla alte elemente care influențează prețul de vânzare.

Atunci când îți cumperi un telefon (nou sau vechi) ar fi bine să iei și o husă sau o carcasă. Aceasta îți va proteja telefonul și-l va păstra ca nou pentru mai mult timp. E bine să o cumperi odată cu telefonul deoarece, deoarece nu știi niciodată când îți poate scăpa din mână.

De asemenea, cumpără o folie de protecție pentru ecran. Ideal ar fi să cumperi una din sticlă securizată deoarece îți va proteja mai bine telefonul decât una din plastic. La urma urmei, nu vrei să ai zgârieturi pe display și nici nu vrei să se crape atunci când îți scapă din buzunar.

Pe lângă carcasă și folie, caută să păstrezi cutia, toate accesoriile și documentația. Atunci când vinzi telefonul, e mai bine să îl oferi alături de accesoriile sale originale. Prezentarea pachetului complet arată că nu ești neglijent și ai mai multe șanse să ceri mai mulți bani pe telefon.

Când faci anunțul te vânzare, asigură-te că ai fotografii de calitate la produs. Pozează telefonul într-o lumină bună și din mai multe unghiuri. Evită orice fotografii neclare, întunecate și cu obiecte dubioase în fundal. Înainte să-l vinzi nu uita să-ți faci un backup, să salvezi toate imaginile, contactele și SMS-urile și să resetezi dispozitivul la setările din fabrică.

Sursă

Mai multe articole despre:
telefon sfaturi vânzare online