MENIU

Cum să consumi corect porumbul fiert ca să nu te îngraşi

Cum să consumi corect porumbul fiert ca să nu te îngraşi

De multe ori ai vrut să guști, dar te-ai oprit pentru că ești convinsă că porumbul fiert îngrașă? Ei bine, îl poți savura fără să adaugi kilograme în plus.

Porumbul fiert protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos și oferă vitalitate pe termen lung. În această perioadă, porumbul fiert este o gustare des întâlnită. Dar te-ai gândit că, în loc să-l consideri o excepție de la dietă, te-ar putea ajuta să fii în formă?
 
Procesul de fierbere nu determină pierderea proprietăților curative în cazul porumbului. Potrivit studiilor de specialitate, vitaminele și aminoacizii rămân în porumbul fiert într-o proporție mare, ceea ce transformă această mâncare delicioasă într-un remediu util pentru energie și vitalitate. Nu trebuie să te mai temi că porumbul fiert îngrașă. Dacă este consumat și preparat corect, porumbul ajută la scăderea în greutate.

Cum trebuie consumat

Fierberea sau gătitul la aburi sunt metodele sănătoase de preparare a porumbului. Oferă o aromă intensă și nu permit pierderea vitaminelor. Dacă vrei să experimentezi ceva nou, încearcă să prepari porumbul și pe grătar.
 
Pentru a obține beneficiile nutriționale, este important să nu servești porumbul cu unt sau alte sosuri grase. În caz contrar, va crește foarte mult conținutul de calorii și grăsimi, iar porumbul este deja bogat în carbohidrați. În schimb, poți utiliza diferite condimente pentru a intensifica gustul fără să te temi că va trebui să petreci ore în plus la sală după aceea, scrie eva.ro.

Mai multe articole despre:
porumb fiert