MENIU

Cum să ai grijă de OCHII COPILULUI TĂU. Cum să ştii dacă are o problemă de vedere

Cum să ai grijă de OCHII COPILULUI TĂU. Cum să ştii dacă are o problemă de vedere

Unul din felurile cele mai importante prin care copilul învaţă totul despre lumea în care trăieşte este prin vedere. Dar cum te asiguri că el vede bine aşa cum ar trebui? Cum ştii că faci totul pentru sănătatea ochilor copilului tău, mai ales că îl iubeşti ca pe ochii din cap? Citeşte în continuare şi vei afla.

Ochii nou născutului

Din clipa în care bebeluşul deschide ochii pe lume, el trebuie să fie capabil să vadă – contrar crezului popular care spune că un nou născut nu vede bine până pe la 6 săptămâni. Dar prima lor imagine nu este aşa de clară aşa cum urmează să devină în câteva luni; de aceea imaginile alb negru cu străluciri sunt cele care îi atrag cel mai mult pe bebeluşi. Alt miracol al vederii la nou născuţi: ei văd cel mai clar la aproximativ 25 cm de ochi, tocmai bine ca să vadă bine faţa mamei care îi hrăneşte!

Unul din primele semne că un bebeluş vede bine este că pupilele sale se strâng când sunt expuse la lumină. Începând cu vârsta de trei luni, el trebuie să îşi dezvolte abilitatea de a urmări un obiect dintr-o parte în alta pe un arc de 180 grade.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Mai multe articole despre:
copil bebeluş ochi probleme de vedere