MENIU

Cum poţi scăpa de analgezice şi antiinflamatoare. O supă cremă are un EFECT bizar: calmează durerile

Numeroase persoane suferă de durere cronică la nivelul musculaturii, al articulațiilor sau al unui organ intern. Această problemă provoacă multă suferință. Drept consecință, pacienții sunt obligați să ia medicamente care nu sunt mereu eficiente și pot avea efecte adverse. Următoarea supă combină beneficiile mai multor alimente cu proprietăți analgezice și antiinflamatoare, putând ameliora durerea cronică în mod natural. 

Alimente care combat durerea

Anumite alimente conțin nutrienți cu proprietăți curative, de care putem profita pentru a trata diverse boli. Ca să scapi de durere, trebuie să combini 2 tipuri de beneficii:

Un efect analgezic: pentru a ameliora sau elimina complet durerea

Un efect antiinflamator: pentru a ameliora inflamațiile care provoacă durere

Următoarele 8 alimente oferă aceste beneficii. Dacă le combini pentru a prepara o supă cremă care ameliorează durerile, le vei amplifica efectele medicinale.

Broccoli

Broccoli este o legumă bogată în potasiu (un mineral util împotriva inflamațiilor) și magneziu (care, de asemenea, poate fi folosit pentru a ameliora inflamațiile și durerea). În plus, acesta are proprietăți anticancerigene, drept pentru care nu trebuie să lipsească din nicio dietă sănătoasă.

Ceapă

Ceapa iese în evidență datorită proprietăților sale antiinflamatoare și diuretice, care combat retenția de apă.

Usturoi

Usturoiul este un aliment medicinal puternic care, datorită conținutului său de alicină, are proprietăți analgezice. Astfel, poți folosi usturoi pentru a trata tot felul de dureri, inclusiv pe cele musculare, dentale sau de cap.

Curcuma

Curcuma nu trebuie să lipsească din bucătărie. Această mirodenie oferă un efect: antioxidant, anticancerigen, antiviral, antiinflamator, analgezic şi care îmbunătățește funcția hepatică și biliară.

Poți folosi curcuma pe post de supliment alimentar pentru a preveni sau combate orice boală. De asemenea, aceasta este un colorant natural (poate schimba culoarea preparatelor în galben) și are un gust unic.

Piper negru

Piperul negru conține o substanță numită piperină, care activează receptorii împotriva durerii și amplifică proprietățile curcuminului din componența mirodeniei curcuma.

Piper roșu

Piperul roșu conține capsaicină, o substanță care ameliorează durerile. Acest produs este însă foarte picant, așadar include-l treptat în dietă pentru a evita problemele digestive. Începe prin a adăuga un vârf de cuțit de piper roșu preparatelor, apoi mărește cantitatea progresiv.

Ulei de măsline

Împreună cu uleiul de nucă de cocos, uleiul de măsline extravirgin este unul dintre cele mai bune produse pentru gătit. Acesta rezistă foarte bine la temperaturile ridicate. Alte tipuri de uleiuri vegetale se descompun când sunt încălzite și, când devin foarte fierbinți, îți pot afecta negativ sănătatea.

Când vine vorba de a preveni și ameliora durerile în mod natural, puține combinații sunt mai eficiente decât uleiul de măsline cu piper negru și curcuma.

Sare de mare

Te sfătuim să pui deoparte sarea de bucătărie (un produs rafinat lipsit de nutrienți) și să optezi pentru sarea de mare. Cel de-al doilea produs este bogat în minerale și oligoelemente. Însă, pentru a evita inflamațiile, nu consuma sare de mare în exces.

Cum să prepari această supă cremă care ameliorează durerile

Ingrediente

1 căpățână de broccoli

1 ceapă

4 căni de apă

2 căței de usturoi

1 linguriță (5 g) de curcuma măcinată

1 linguriță (5 g) de piper negru măcinat

1 vârf de cuțit de piper roșu (după gust)

Ulei de măsline

Sare de mare

Mod de preparare

Începe prin a spăla și toca broccoli și ceapa, apoi pune-le într-o cratiță împreună cu apa.

Adaugă cățeii de usturoi întregi.

Încălzește la foc mic și lasă să fiarbă 30 de minute.

Cu câteva minute înainte să iei de pe foc, adaugă toate celelalte ingrediente.

După ce s-a răcit ușor, procesează compoziția cu ajutorul unui robot de bucătărie pentru a obține o supă cu textură cremoasă.

Poți servi acest preparat atât cald, cât și rece. Este ideal pentru zilele călduroase.

Dacă durerile îți cauzează probleme, încearcă să consumi această supă cremă de legume pe tot parcursul zilei, pe lângă mesele tale obișnuite, până când începi să te simți din nou bine.