MENIU

Cum poţi scăpa de aftele bucale simplu şi rapid! Ingredientele de care ai nevoie

Stomatita aftoasă sau afta bucală este o afecţiune care provoacă mici ulceraţii dureroase în cavitatea bucală, de obicei în interiorul buzei, pe obraji sau limbă. 

Aftele bucale afectează aproximativ 20% din populaţie, fiind mai des întâlnită la copii şi adolescenţi. Acestea apar de obicei între vârstele de 10 şi 40 de ani, au un caracter recurent, frecvenţa recurenţei aftelor variind considerabil. Unele persoane prezintă doar unul sau două episoade pe an, în timp ce altele prezintă serii continue de afte.

Trebuie să știți să pregătiți un remediu extrem de util, care tratează această problemă. Acest remediu se prepară cu ingrediente naturale ce se ascund în dulapul din bucătărie. 

1. Aloe Vera: Aloe Vera va fi cel mai popular și eficient remediu natural, datorită proprietăților puternice ce pot lupta împotrivă inflamației și bacteriilor. Acest ingredient are capacitatea de a stimula vindecarea. Pentru a elimină aceste afte ai nevoie de gelul din frunzele acestei plante. Aplicați pe rană de 3-4 ori pe zi.

2. Bicarbonat de sodiu: Acest ingredient va atenuează durerea și inflamația care declanșează aftele, prin neutralizarea acidității. Se prepară o pastă cu puțină apă și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Aplică pasta pe zona afectată și spălați cu apa caldă după câteva minute. Repetați această procedura de 3-4 ori pe zi.

3. Coriandru: Coriandrul reduce durerea și disconfortul provocat de afte, datorită proprietăților sale anti-inflamatoare, anti-septice și anti-fungice. Se aduce la fierbere un pumn de frunze de coriandru la o cană cu apă. Lasă să se răcească și strecoară amestecul. Folosiți-l pentru clatirea gurii de 3-4 ori pe zi.

4. Salvia: Salvia este o plantă ce poate trata cu succes și în mod natural această problemă. Fierbeți 2 căni de apă, după care adaugă 3 linguri de frunze de salvie. Când amestecul se răcește, se clateşte gura cu el.

5. Miere: Mierea de albine a fost întotdeauna cunoscută pentru proprietățile sale anti-bacteriene și anti-septice, așadar poate luptă și împotrivă aftelor. Aplică miere în jurul locului afectat de câteva ori pe zi. S-ar putea să simțiți unele dureri, dar nu va faceți griji deoarece rană va dispărea în curând. Durerea dispare în mai puțin de 10 minute, iar roșeața și veziculele nu se vor dezvolta. Nu există o răzbunare mai dulce că asta!

Sursă: sanatatea.ro

Mai multe articole despre:
sănătate remedii naturiste afte bucale