MENIU

Cum poți evita problemele digestive de Crăciun - Studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Thomas Jefferson

Cum poți evita problemele digestive de Crăciun - Studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Thomas Jefferson

Pentru persoanele cu probleme cronice digestive, perspectiva festinului de sărbători poate fi mai degrabă descurajantă decât incitantă.

S-ar putea să fii de acord cu această situație dacă suferi de colită ulcerativă, chiar dacă alimentele nu declanșează neapărat simptomele tale de diaree, pierdere în greutate, oboseală și dureri de burtă.

Dar noile cercetări efectuate pe șoareci sugerează că alimentele de bază ale mesei de Crăciun, cum ar fi carnea de curcan și carnea de porc, semințe, nuci, ar putea oferi persoanelor care suferă de această boală o oarecare ușurare.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Thomas Jefferson a sugerat că alimentele bogate în aminoacidul triptofan, cum ar fi curcanul, carnea de porc, nucile și semințele, ar putea reduce riscul de apariție a unei crize de colită, scrie The Sun.

Cercetări anterioare sugerează că alte surse comune de triptofan sunt ovăzul, bananele, prunele uscate, laptele, tonul, brânza, pâinea, puiul, arahidele și ciocolata, unele dintre acestea putând figura, de asemenea, pe masa ta de 25 decembrie.

Citiți continuarea pe avantaje.ro

Mai multe articole despre:
probleme digestive craciun alimente