MENIU

Cum poți scăpa de durerile de dinți până ajungi la medic

Durerile de dinți sunt cele mai greu de suportat. Astfel, până la întâlnirea cu medicul stomatolog, durerile pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii simple.

În cazul în care întâmpini dureri de dinți, nu este indicată administrarea medicamentelor fără recomandarea stomatologului. Pentru a ameliora durerea până la întâlnirea cu medicul, poți prepara într-o cană o soluție ce conține apă călduță și o lingură de sare de masă. Această soluție se menține în gură timp de 30 de secunde, apoi se scuipă. Se repetă până se calmează durerea.

Echinaceea are efect anestezic, iar substanțele active din compoziția acestei plante ameliorează durerea, amorțește dintele afectat și previne inflamarea gingiei. Decoctul de rădăcină de echinaceea se prepară dintr-o lingură de rădăcină mărunțită, adăugată într-un pahar cu apă care a dat în clocot. Se fierb împreună cinci minute și se lasă să se răcească. Cu această soluție se clătește gura.

De asemenea, tinctura de tătăneasă, aplicată direct pe măsea sau cu ajutorul unei dischete demachiante, ajută la eliminarea durerilor și umflăturilor. Asociată cu plante precum mușețelul, coada șoricelului și pelinul, dă un ceai cu care se face gargară în abscesele dentare și în alte inflamații ale gurii. Tinctura se prepară din 2 linguri de rădăcină de tătăneasă uscată şi mărunţită, care se lasă la macerat în 100 ml alcool de 70º, 10 zile. Se filtrează prin tifon, după care se lasă la frigider alte șase zile.

Usturoiul este un remediu eficient pentru calmare. Tot ceea ce trebuie să faci este să pisezi un cățel de usturoi, să adaugi puțină sare, apoi să aplici compoziția obținută pe dintele care doare. Pentru o dantură puternică și sănătoasă, se recomandă consumul de usturoi în stare proaspătă.

Conform clickpentrufemei.ro, compresele cu ceai de mușețel, sunătoare, mentă sau de coada șoricelului ameliorează durerea de dinți.