MENIU

Cum poți să îți faci casa să arate ca o camera de hotel

V-ați întrebat vreodată cum este făcută curățenia în hoteluri? Care sunt secretele unei curățenii impecabile?

Iată ce ar trebui să faci ca să faci curat pentru ca propria casă să arate ca o cameră de hotel, care sclipește de curățenie.

Planificați-vă pașii necesari pentru o curățenie rapidă

Una dintre cele mai bune modalități de a face totul rapid este să urmați întotdeauna aceleași pași. Dacă așezați toate lucrurile la locul lor, apoi ștergeți o masă, măturați, apoi ștergeți o altă masă...veți face toată ziua curățenie. Din acest motiv, în majoritatea hotelurilor, personalul care se ocupă de curățenie efectuează lucrările în etape care sunt întotdeauna aceleași. Primul lucru pe care îl fac este curățarea patului.

Deschideți ferestrele

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți, în funcție de modul în care se efectuează curățenia în hoteluri, este să lăsați lumina naturală să pătrundă în cameră pentru a observa care sunt cele mai murdare locuri din încăpere. Nu vi s-a întâmplat niciodată să faceți curățenie cu draperiile trase și când ați crezut că ați terminat și le-ați dat la o parte, ați văzut din nou praful peste tot? Ce enervant! Prin urmare, deschideți întotdeauna ferestrele atunci când începeți curățenia pentru a vedea mai bine, aerisiți bine încăperea pentru a putea lucra cu produse de curățat fără a inhala vaporii chimici.

Curățați fiecare piesă de mobilier

Faceți parte dintre persoanele care pun accent pe curățarea meselor, a suportului TV și a rafturilor, dar rar curățați canapeaua și scaunele? Personalul care se ocupă de curățenie în hoteluri se concentrează întotdeauna pe mobilierul moale, deoarece pe acesta se depune o mulțime de praf aproape invizibil care, în timp, deteriorează țesăturile și continuă să se răspândească în întreaga cameră, dacă nu este curățat. Ce spuneți de asta?

Protejați patul

Știm cu toții că, cea mai importantă parte a unei camere de hotel, este patul. Și nu știm ce credeți voi despre paturile de hotel, dar, în general, ele arată foarte bine, sunt comode și miros a curat. Sunt protejate cu huse, așa cum se întâmplă și în cazul pernelor. Nu numai că veți evita pătarea pernelor și saltelelor, dar veți împiedica pătrunderea alergenilor, astfel va crește rezistența lor. 

Nu amestecați niciodată produsele de curățat

Aceasta este una dintre regulile de aur ale curățeniei în hoteluri, și da, ei sunt experți în curățenie. Este vorba de faptul că unele substanțe chimice din produsele de curățat pot genera vapori toxici atunci când sunt amestecate și aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli în procesul de curățenie, deoarece, pe măsură ce curățăm, nu ne dăm seama câte produse amestecăm. Un sfat pe care personalul de serviciu ni-l oferă este să folosim țesături de diferite culori atunci când facem curățenie: roșu pentru ferestre, albastru pentru mobilierul din lemn și verde pentru electronice. O să încercați acasă?

Mai multe articole despre:
curăţenie casă hotel trucuri