MENIU

Cum poți să ajungi șofer UBER fără să ai mașină. Există deja o soluție

Uber

Uber anunţă că a a încheiat un parteneriat cu LeasePlan, cea mai mare firmă de leasing operaţional de pe piaţa locală, care permite celor care nu au maşină să închirieze una nouă şi să înceapă să conducă pe platforma Uber în aproximativ o săptămână.

Şoferii parteneri au posibilitatea să contracteze un leasing operaţional la cele mai mici costuri, cu până la  30% mai avantajoase decât ofertele disponibile în piaţă. Contractul de închiriere se încheie pe o perioadă de un an, iar maşinile puse la dispoziţie sunt din gama Volkswagen Jetta, Skoda Rapid şi Skoda Octavia, transmite News.ro.

Acestea vor putea fi folosite atât pentru serviciul UberX, cât şi pentru UberSELECT. Planurile tarifare propuse se înscriu între aproximativ 240 de euro şi 700 de euro pe lună (fără TVA), în funcţie de valoarea maşinii şi numărul de kilometri contractaţi.

Suma lunară acoperă taxele de înmatriculare, reviziile, impozitul, taxele de service, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), asigurarea Casco şi deprecierea maşinii.

Maşina poate fi folosită şi în scopuri personale, aplicându-se aceeaşi limită de kilometri. Acordul de leasing este încheiat între şofer şi LeasePlan, iar, în multe cazuri, cheltuielile de leasing ale maşinii sunt deductibile.

Uber, un serviciu care concurează firmele de taxi, propune curse efectuate de către şoferi care deţin maşini cu o vechime de cel mult zece ani.

Serviciul a fost puternic criticat în unele state europene din cauza unor incidente cu şoferii parteneri ai Uber. Unele oraşe au nterzis Uber, pe motiv că nu respectă legislaţia privind serviciile de taxi

Mai multe articole despre:
şofer taxi închiriere leasing operațional uber