MENIU

Cum poți contribui la salvarea planetei de poluare

Fenomenul de încălzire globală nu este nicidecum ceva nou pentru planeta noastră, dar acum a ajuns să fie o adevărată amenințare atât pentru noi cât și pentru mediu. Iată ce ai putea tu să faci pentru a contribui la reducerea schimbărilor climatice, dar și a poluării.

Încearcă să găsești alternative pentru produsele din plastic

Există o mulțime de produse din plastic, care ne fac viața mai ușoară, precum: capacele pentru paharele de cafea, pungile de la supermarket sau sticlele de apă.

Însă, toate acestea ajung în cele din urmă să-ți afecteze sănătatea și mai mult să afecteze și biodiversitatea.

În acest sens, ai putea să faci ceva. De exemplu, poți înlocui pungile din plastic cu o sacoșă din material, sticlele de plastic cu cele de sticlă sau de metal.

Alege transportul în comun în loc de mașina personală

Autovehicule ne omoară încet dar sigur, nu doar prin numărul de accidente care au loc zilnic, dar și prin poluare. În plus, ne încurajează să devenim obezi.

Dacă toată lumea ar alege cel puțin o zi pe săptămână transportul în comun în detrimentul mașinii personale, cu siguranță gazele de eșapament eliberate în atmosferă, s-ar reduce semnificativ. În plus, și traficul ar fi mult mai liber.

Scoate din priză aparatele pe care nu le mai folosești

Scoate încărcătorul telefonului din priză după ce s-a încărcat bateria, la fel și laptopul. Dacă n-ai mai aprins televizorul de câteva zile, sau urmează să pleci de acasă, scoate electrocasnicele din prinză și stinge luminile. Chiar și atunci când sunt în stand-by, aparatele consumă curent electric.

Alege becurile economice

Un bec fluorescent are viață mai lungă decât unul clasic și folosește doar două treimi din energia necesară acestuia, plus că dau cu 70% mai puțină căldură în încăpere.

Un raport arată că, dacă fiecare familie ar folosi măcar un bec fluorescent în locul unuia clasic, acest fapt ar reduce cu 40 de miliarde de kilograme emisia de gaze de seră.

Sursă

Mai multe articole despre:
poluare plastic schimbare climatică