MENIU

Cum ne detoxifiem ficatul după Paşte? Acesta este cel mai simplu remediu natural

<p>Cum ne detoxifiem ficatul după Paşte? Acesta este cel mai simplu remediu natural</p>

Ficatul este un organ vital fără de care nu am reuşi să supravieţuim. De ce? Pentru că ficatul realizează detoxofierea întregului organism, sinteză proteinelor, eliberarea substanţelor necesare pentru a se realiza digestia, eliminarea deşeurile din sânge şi este responsabil de funcţionarea metabolismului şi de cea a sistemului imunitar. Tot el secretă bila şi prelucrează tot felul de substanţe toxice (medicamente, alcool, aditivi alimentari, minerale etc).

Din cauza mediului toxic în care trăim, a produselor pline de aditivi pe care le ingerăm, a regimului alimentar dezechilibrat, a lipsei de somn etc., funcţia hepatică este îngreunată. Substanţele toxice rămân în ficat pentru o perioada mai lungă de timp, până când el reuşeşte să le descopuna, iar dacă toxicitatea devine prea mare, atunci funcţiile sale sunt afectate şi acesta nu mai poate să lucreze în mod corespunzător. Stările de greaţă, oboseală constanţa, acneea, durerile de cap, dereglările metabolice şi hormonale etc. sunt doar câteva din simptomele care apar atunci când ficatul este obosit.

Tărâţe de psyllium

Această este o plantă din familia patlaginei, originară din nordul Africii şi sudul Europei, iar seminţele ei au proprietăţi terapeutice puternice. Aceste tărâţe ajută la detoxifierea ficatului prin conţinutul lor mare de fibre (au de 14 ori mai multe fibre solubile decât ovăzul). Ele ajută la absorbţia toxinelor din organism, la detoxifierea colonului, la reglarea colesterolului şi la reglarea glicemiei.

Sursa: garbo.ro

Mai multe articole despre:
sănătate ficat detoxifiere ficat