MENIU

Cum îşi calmează părinţii bebeluşii? O treime din copii se joacă pe tablete înainte să vorbească

<p>Cum &icirc;şi calmează părinţii bebeluşii? O treime din copii se joacă pe tablete &icirc;nainte să vorbească</p>

Peste o treime dintre copii întră prima dată în contact cu o tabletă sau cu un smartphone înainte de a învăţa să meargă sau să vorbească, conform unui studiu. 

În plus, după ce implinesc vârsta de 1 an, unul din şapte copii utilizează aceste dispozitive pentru aproximativ o oră pe zi, scrie dailymail.co.uk.

Timpul petrecut pe dispozitivele mobile creşte o dată cu vârsta: 26% dintre micuţii de doi ani şi 38% din cei de patru ani folosesc tabletele şi smartphone-urilor pentru mai mult de o oră pe zi.

Aceste date provin dintr-un studiu privind momentul în care copiii sunt prima dată expuşi la dispozitivele mobile.

Autorul studiului, Hilda Kabali, din cadrul Einstein Healthcare Network, din Philadelphia, a spus că un număr "surprinzător" de bebeluşi care au sub un an au fost expuşi deja la aceste dispozitive mobile.

Conform raportului, mai mult de jumătate dintre copiii care nici măcar nu au implinit un an s-au uitat la televizor, iar peste o treime au atins un ecran cu touch. Totodată, un sfert dintre aceştia au vorbit la telefon, iar 15% au folosit anumite aplicaţii. În acelaşi timp, 12% dintre bebeluşi s-au jucat un joc pe tabletă sau smartphone.

"Nu ne aşteptam ca bebeluşii să folosescă dispozitivele mobile chiar de la şase luni", a spus Hilda Kabali.

Academia Americană de Pediatrie nu susţine utilizarea de către copii a unor astfel de dispozitive înainte de vârsta de doi ani.

Studiul mai arată că 75% dintre părinţi lasă copiii să se joace cu telefoanele în timp ce fac treburile prin casă, iar o mare parte dintre părinţi (65%) au recunoscut că s-au folosit de aceste dispozitive pentru a-şi calma micuţii. În plus, 29% dintre aceştia spun că tabletele sau smartphone-urile i-au ajutat să ducă copiii la somn.

Mai multe articole despre:
părinţi bebeluşi tablete