MENIU

Cum îți păstrezi inima sănătoasă pe timp de caniculă

Super-trucuri! Cum să-ţi răcoreşti casa fără aer condiţionat

Multe persoane se plâng de dureri de inimă sau spun că respiră greu atunci când vremea este deosebit de caldă. Medicii propun ca cei care se află în situații de acest gen să fie atenți la anumite lucruri, relativ simple.

Unul dintre factorii care îşi pun amprenta în mare măsură asupra calităţii vieţii persoanelor care suferă de boli cardiovasculare este nici mai mult, nici mai puţin decât starea vremii. Dacă este prea frig, prea cald, nivelul de umezeală este prea mare, la fel cel al presiunii atmosferice, cardiacii imediat încep să aibă simptome, notează csid.ro.

Cum pot preveni problemele? Simplu, evitând pe cât posibil expunerea la condiţiile meteorologice extreme, respectând cu stricteţe tratamentul impus de medicul cardiolog şi urmând câteva sfaturi din partea specialiştilor:

Verificaţi-vă frecvent nivelul presiunii arteriale

Valorile normale se situează sub 120/80. Atunci când presiunea este mai mare, creşte riscul de complicaţii renale, cardiace, arteriale. Ţineţi-o sub observaţie strictă şi luaţi măsuri din timp dacă ceva nu este în regulă!

Mâncaţi corect

Evitaţi excesul de sare, care duce la hipertensiune, însă nici nu o eliminaţi complet din alimentaţie dacă nu aveţi probleme pentru că în caz contrar veţi ajunge în prag de hipotensiune. Eliminaţi grăsimile saturate, întrucât acestea favorizează creşterea nivelului colesterolului. Eliminaţi şi zahărul din meniul zilnic şi introduceţi fructele din abundenţă, legumele preparate la abur, cerealele integrale, peştele, grăsimile nesaturate, lactatele degresate.

Fiţi activi

Nu leneviţi, chiar dacă temperaturile înalte de afară nu vă îndeamnă la mişcare. Faceţi cel puţin 30 de minute de mişcare moderată zilnic - ceea ce înseamnă că nu veţi cădea de epuizare. Plimbările la prima oră a dimineţii sau seara, când aerul devine mai suportabil, sunt cele mai indicate.

Articolul complet, pe csid.ro