MENIU

Cum îți dai seama dacă pepenele verde conține substanțe toxice

Piețele și supermarketurile au început deja să comercializeze pepene verde. Vara bate la ușă, iar acest fruct se află pe lista preferințelor în zilele calde.

Însă, puțini comercianți vând cu adevărat pepeni naturali. Există însă o modalitate de a recunoaște dacă aceștia nu conține substanțe toxice, precum nitrații.

Regula nr. 1: analizaţi exteriorul fructului pentru a depista dacă sunt urme de înţepături, prin care puteau fi introduse tot felul de substanţe toxice.

Regula nr. 2: este simplu să verificaţi dacă pepenele conţine coloranţi. Adăugaţi o bucăţică de miez într-un pahar cu apă la temperatura camerei. Dacă apa va deveni doar tulbure înseamnă că e totul în deplină regulă. Dacă apa se colorează în roz sau galben înseamnă că pepenele a fost injectat cu coloranţi.

Regula nr.3 : la tăiere, miezul de pepene roşu sau galben trebuie să fie moale, cu aspect nisipos. Dacă acesta este neted şi lucios înseamnă că ceva nu este în regulă cu acest fruct.

Regula nr.4: nervurile prezente în miezul pepenelui trebuie să fie de culoarea fructului, nicidecum albe. De asemenea, miezul pepenului trebuie să fie roz pentru pepenele roşu, nicideum violet, iar pentru pepenele galben miezul nu trebuie să aibă nuanţe de roz sau verzui.

Regula nr. 5: încercaţi să puneţi pepenele într-un vas cu apă. Dacă acesta se va ridica la suprafaa apei înseamnă că fructul poate fi consumat, în cazul în care acesta se lasă la fundul vasului nu este recomandat a fi consumat.

Regula nr.6: puneţi o singură picătură pe miezul pepenelui roşu. Dacă aceasta se va colora şi va rămâne de nuanţă maro înseamnă că este totul în regulă, fructul poate fi consumat. Dacă însă picătura se colorează în nuanţe de verde sau albastru înseamnă că ceva nu este în regulă cu acest fruct.

Regula nr. 7: dacă pepenele roşu sau galben lăsat peste noapte în frigider rămâne lipicios, acesta este încă un semn de conţinut crescut de nitraţi. Dacă acesta se usucă puţin înseamnă că poate fi consumat fără grijă.

sursa: babystem.ro

Mai multe articole despre:
substanţe toxice pepene roşu