MENIU

Cum îți dai seama că ești însărcinată. Semne clare, înainte de indiciul suprem

De cele mai multe ori, o sarcină reprezintă un motiv imens de bucurie, un moment magic de care îţi vei aduce aminte şi peste ani: ziua în care ai aflat că eşti însărcinată.     

Însă, uneori, se poate ca momentul  venirii pe lume a unui bebeluş să fie nepotrivit. Dacă ai avut un contact sexual neprotejat de curând sau s-a întâmplat un accident cum ar fi ruperea prezervativului, este posibilă apariția unei sarcini.

Înainte de a te duce la medic pentru un control, îți poți monitoriza senzațiile și simptomele chiar tu. De asemenea, în anumite condiții, îți poți face un test de sarcina.

Menstruația a întârziat? Nu ești sigură dacă eșți însărcinată sau este vorba despre altceva? Desigur că există posibilitatea că stresul, unele dereglări hormonale și chiar și anemia să fie vinovate pentru această situația și să nu fie neapărat vorba despre o sarcina. Totuși, analizează-ti cu atenție stările pe care le-ai avut în ultima vreme și vezi dacă:

- te-ai simțit mai obosită;

- ai avut stări de greață, amețeli sau ai leșinat;

- ți s-au mărit sânii și au devenit dureroși, iar areolele mamare sunt mai închise la culoare;

- ai ușoare dureri în zona abdomenului inferior;

- tranzitul intestinal s-a modificat, apărând constipația, iar nevoia de urinare este resimțită frecvent;

- scurgerea vaginală este mai abundență, apărând chiar și o mică sângerare (spotting) în perioada în care trebuia să apară menstruația.

Dacă te confrunți chiar și cu o parte din aceste simptome, este bine să faci un test de sarcină.

Mai multe articole despre:
sarcină semne