MENIU

Cum găteşti corect pastele? 5 lucruri pe care le faci greşit

Cum găteşti corect pastele? 5 lucruri pe care le faci greşit 

Ce poate fi mai simplu decât să găteşti o porţie de paste? Fierbi nişte apă, pui pastele în ea, apoi după ce le scoţi adaugi un sos, nişte parmezan, legume, carne sau ce mai pofteşti... Însă, există câteva lucruri pe care le faci greşit, ceea ce schimbă complet felul în care pregăteşti pastele. 

1. Pui prea puţină sare 

Toată lumea ştie că în apa pentru paste trebuie pusă sare, dar cel mai adesea presară un vârf de cuţit de sare în ea şi gata. În realitate, ar trebui să adaugi aproximativ 1 lingură rasă de sare la 500 g de paste făinoase. Ar putea părea mult, dar pastele tale vor ieşi mult mai gustoase. 

2. Adaugi ulei în apa în care fierb pastele

Mulţi dintre noi facem asta pentru ca pastele să nu se lipească între ele, dar acest lucru nu este deloc important, atâta timp cât amesteci pastele din când în când, imediat după ce le pui în oală. Nu trebuie să îţi faci griji că le lipeşti. 

3. Le găteşti prea mult

Mai ales la noi, la români, preferinţa pentru pastele extrem de moi (chiar răsfierte) este arhicunoscută. Poate că nu le preferi al dente, ca italienii, cu toate acestea e bine de ştiut că textura pastelor trebuie să fie mai fermă, elastică. Dar dacă şi pe cutie scrie că trebuie să laşi pastele la fiert doar un anumit număr de minute? Normal ar fi să respecţi timpul de pe cutie, nu? Ei bine, bucătarii cu experienţă spun că mai bine să începi să guşti pastele cu 3 până la 4 minute mai devreme decât timpul înscris de pe cutie, pentru a te asigura dacă nu cumva deja sunt gata. Acest lucru este deosebit de important dacă vei finaliza meniul cu paste într-o tigaie, cu sosul adăugat, deoarece pastele vor continua să se fiarbă. 

4. Uiţi să pui capacul când fierb pastele

Este chiar important! Bucătarii experimentaţi consideră că apa dintr-un vas descoperit fierbe mult mai greu. Nu ai un capac? Poţi utiliza o foaie de copt!

5. Oala este prea mică

Ai mereu tendinţa să îţi fierbi pastele in cea mai mică oală posibilă, imaginându-ţi că faci porţii mici? Greşit. Dacă pastele sunt aglomerate, se vor găti neuniform sau vor avea tendinţa să se lipească unele de altele. Dă-le spaţiu.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
Paşte reţetă cum să găteşti pastele