MENIU

Cum folosesc adolescenții Google Docs pentru a-și păcăli profesorii

Pe vremuri, elevii comunicau în clasă prin trimiterea de bilețele - poate că nu era cea mai bună metodă, dar funcționa cât de cât.

Echivalentul din zilele noastre al acestui obicei ar putea fi Google Docs, editorul de text al companiei americane Google. Google Docs a devenit, surprinzător sau nu, una dintre cele mai populare aplicații Google în rândul adolescenților - dar nu pentru abilitatea aplicației de a edita texte, ci datorită facilitării comunicării din timpul orelor.

Google Docs are o funcție de chat, deși mulți profesori nici nu sunt conștienți că există. Adolescenții o folosesc pentru a vorbi între ei, dar apelează și la funcțiile de lucru colaborativ ale aplicației. În Google Docs există posibilitatea ca mai multe persoane să adauge și steargă text în același document, astfel încât profesorii să vadă ce lucrează elevii în timp real.

Cei de la The Atlantic au aflat că adolescenții își pregătesc documente la începutul zilei, le distribuite în grup și comunică în scris, apoi șterg documentele la finalul zilei. Atunci când stai în Google Docs, poți da impresia că lucrezi. Ce-i drept, acest lucru este valabil în Statele Unite, unde foarte multe școli pun la dispoziție laptopuri Chromebook studenților. În acest mod, fiecare elev are un laptop în față, care poate fi utilizat - mai în secret sau mai la vedere - pentru a vorbi cu ceilalți.

Profesorii pot face un plan de lucru într-un document, iar pe marginea sa elevii pot comenta. Doar că aceștia din urmă nu vorbesc neapărat despre ce se predă la oră, ci despre ce au chef. Dacă se întâmplă ca profesorul să se apropie de pentru a vedea ce se discută, studenții pot apăsa imediat pe butonul „resolve" și să facă întreaga discuție să dispară.

Sursă

Mai multe articole despre:
elevi profesori google docs