MENIU

Cum este mai sănătos să respiri: pe gură sau pe nas?

Cum este mai sănătos să respiri: pe gură sau pe nas?

Oamenii respiră de 18 ori pe minut, de 1080 de ori pe ora şi chiar de 25920 de ori pe zi. Dar o fac cum apucă! Ar trebui să dăm atenţie şi să învăţăm principiile de baza ale respiraţiei, întrucât sunt esenţiale sănătăţii noastre. Un proverb sanscrit spunea: "respiraţia înseamnă viaţă, deci dacă vei respira bine, vei trăi mult pe pământ".

Respiraţia nazală

Dacă respiri pe nas, asiguri activitatea cerebrală stabilă şi reglezi pulsul. Acest tip de respiraţie are câteva beneficii. În primul rând, când respiri pe nas, praful, poluarea, bacteriile şi viruşii se opresc în cavitatile nazale şi nu mai ajung în plămâni. De asemenea, respiratul pe nas asigura oxigenul din sânge.

Respiraţia pe gură

Respiraţia pe gură presupune câteva aspecte negative, deoarece poate provoca o serie de probleme de sănătate.

În anumite situaţii, este mai uşor să respirăm pe gură, că de exemplu când trebuie să ridicăm greutăţi sau când alergăm, însă chiar şi atunci nu este recomandat.

În timpul somnului, respiraţia pe gură poate cauza diferite probleme ca: respiraţie greoiae, probleme de odihnă, sforăit şi chiar senzaţia frecventă de urinare în timpul nopţii. Respiratul pe gură permite aerului poluat să intre în plămâni, fără a fi curăţat. Rezultatele pot fi răspândirea bacteriilor şi viruşilor în plămâni, scrie secretele.com

Ce spune forma nasului despre personalitatea ta

Mai multe articole despre:
naş gură respirat