MENIU

Cum cureți ușor o tigaie arsă. Iată câteva trucuri pe care sigur nu le ştiai!

Cum să cureţi o tigaie arsă. Va arăta ca nouă!

Sigur ți s-a întâmplat și ție să se mai ardă tigaia sau oala, atunci când faci mâncare, iar timpul petrecut frecând la ele nu este deloc plăcut. Făina, bocarbonatul de sodiu, apa minerală sunt unele dintre ingredientele care te scapă de acest coșmar.

Cu toţii știm că urmele de grăsime întărită sau mâncarea arsă sunt cele mai greu de curățat. De asemenea, cu timpul, oalele și tigăile tale noi se înnegresc, iar vasele strălucitoare din aluminiu sau din inox își pierd din luciu.

Pentru a scăpa de urmele de grăsime sau arsură, ai nevoie doar de un cartof mare și bicarbonat de sodiu sau făină. Sucul de cartof, în contact cu bicarbonatul de sodiu sau cu făina, curăță extrem de bine. Tot ce trebuie să faci este să tai un cartof în jumătate și să lași la înmuiat în bicarbonatul de sodiu timp de 30 de minute, ori să pudrezi friteuza din abundență cu făină.

La final, este de ajuns să ștergi vasele cu buretele înmuiat în detergent lichid și să clătești.

Dacă ai oalele sau ibricele din alamă pătate, poţi folosi cu ușurință ketchup. Acesta trebuie pus doar pe zonele pătate și lăsat să acționeze o jumătate de oră.

Conform floaredetei.ro, dacă torni apă minerală în tigaia în care ai prăjit carne, grăsimea se va desprinde mai ușor atunci când o cureți.