MENIU

Cum corectezi comportamentul greșit al copiilor

Copii cu probleme de comportament

Cum corectăm comportamentul greșit al copiilor: o problemă complicată pentru mulţi părinţi.

Mulți părinți se confruntă cu probleme în zona educației copiilor, mai ales la capitolul „disciplină". Iată câteva sfaturi oferite de specialiști, cum trebuie să reacționați atunci când copilul are un comportament greșit.

Sfat educație copii #1: (6-18 luni) În timp ce va jucați copilul va mușca de mână. Ce faceți?

Așa nu: Mușcați și voi. Foarte mulți părinți cred că în așa fel îi arată copilului că mușcătura doare și că nu trebuie să mai facă așa niciodată. Greșit. Nu veți reuși decât să va răniți unul pe celallat, iar relația părinte-copil va avea de suferit mai târziu, când copilul va crește.

Așa da: Da-ți copilul într-o parte și spuneți-i ferm „Fara mușcături. Mușcătura doare". Apoi arătați-i alternativă corectă, de exemplu: o îmbrățișare, un pupic, astfel încât copilul să-și dea seamă că prin mușcătura nu a procedat corect, și că alternativă comportamentului bun este o îmbrățișare, un sărut, o mângâiere etc. Dacă cel mic este în perioadă în care îi dau dinții și atunci mușca pentru a-și domoli din senzația de iritare, oferiți-i în schimb ceva de ronțăit propice pentru dinții și gingiile lui.

Sfat educație copii #2. (2-3 ani) Crize de isterie în magazin pentru că nu-i cumpărați bomboanele sau jucăriile dorite. Ce faceți?

Așa nu: Încercați să „negociati" cu el. Oricum este prea nervos pentru a se putea înțelege cineva cu el. Foarte important nu va pierdeți calmul, veți speria copilul și, în plus, nu-i veți da un exemplu tocmai bun. Cedați!

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
copii educaţie copii