MENIU

CUM comentează epidemiologii cazul de la Spitalul din Găești. DE CE vaccinarea trebuie să respecte în continuare strategia națională

CUM comentează epidemiologii cazul de la Spitalul din Găești. DE CE vaccinarea trebuie să respecte în continuare strategia națională

Medicii Adrian Marinescu și Emilian Popovici au comentat decizia neașteptată a managerului de la Spitalul din Găești, unde dozele rămase neutilizate ar urma să fie folosite pentru vacccinarea oricăror doritori, chiar dacă aceștia nu fac parte din corpul medicilor sau al grupurilor considerate vulnerabile.

Adrian Marinescu: „Lucrurile trebuie înțelese în sensul că aceasta campanie trebuie să meargă pe niște reguli clare. E posibil să nu ajungă necesarul de doze pentru persoanele vulnerabile. E foarte ușor să faci o prognoză și să ai un grup de cinci oameni care se vaccinează atunci. Cinci doze dintr-un singur flacon. Lucrurile trebuie gândite anterior. Se pot alege grupuri de cinci oameni care se vaccinează. Situațiile când se pierd doze sunt aboslut excepționale. Eu spun că lucrurile au mers coerent și bine până acum. Avem nevoie de organizare în continuare.”

Medicul primar epidemiolog Emilian Popovici consideră că este mult mai important exemplul personalului medical care se vaccinează, decât exemplul pe care lîl dau personalitățile care se vaccinează.

Emilian Popovici: „Situația este clară, există o strategie națională de vaccinare. Trebuie să se organizeze riguros vacccinarea la nivelul fiecărui centru. (…) Trebuie să se respecte strategia și e nevoie de rigurozitate. (…) Semnalul pe care îl dau cadrele medicale când se vaccinează este unul foarte important pentru populație. (…) Procentul de personal medical care a acceptat vaccinarea în România este mai mare decât în alte țări. (…) Unii medici posibil că vor să afle informații referitoare la vaccine, înainte de a se imuniza. (…) E mai important exemplul pe care îl dau cadrele medicale decât cel pe care-l dau personalitățile.”

Mai multe articole despre:
vaccin anti-coronavirus