MENIU

Cum scapi rapid durerile menstruale fără medicamente! Orice femeie ar trebui să ştie asta

Multe femei se confruntă cu dureri abdominale puternice, greaţă şi ameţeli, în perioada menstruală. Tot acest disconfort poate fi tratat, însă, prin câteva metode simple şi eficiente.

Femeile care preferă să nu ia calmante sau al căror organism nu tolerează bine medicamentele pot scăpa de crampele menstruale cu ajutorul câtorva tratamente şi remedii:

1. Compresă cu apă caldă - aplicată pe partea inferioară a spatelui sau abdomenului, aceasta calmează durerea şi disconfortul. Puteţi încălzi o ţesătură cu fierul de călcat, iar apoi, când căldura este suportabilă, aplicaţi pânza respectivă pe piele. O altă metodă este următoarea: puneţi boabe de orez crud într-un ciorap, apoi încălziţi-l 1-2 minute în cuptorul cu microunde. Aplicaţi, de asemenea, pe zonele dureroase.

2. Ceai de muşeţel - infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori uscate de muşeţel puse într-o cană cu apă clocotită. Amestecul se lasă cel puţin 5 minute, apoi se bea. Pentru o eficienţă mai mare, este bine să începeţi să beţi o astfel de infuzie cu câteva zile înainte de începerea ciclului menstrual. În perioada menstruaţiei, beţi 2 căni pe zi.

3. Ceaiul de rădăcină de ghimbir - acesta scade intensitatea crampelor menstruale. Se prepară dintr-un pumn de rădăcină de ghimbir, care se fierbe timp de 15 minute în apă clocotită. Amestecul se strecoară şi se bea călduţ.

4. Alimentele şi suplimentele bogate în complexul de vitamine B, calciu, magneziu şi zinc - reduc balonarea şi durerea. În special, calciul este cunoscut pentru menţinerea tonusului muscular şi ameliorarea crampelor menstruale.

5. Exerciţiile fizice regulate - sunt o modalitate naturală de diminuare a tensiunii musculare. Aşadar, menţinerea unui program regulat de activitate fizică, inclusiv mers pe jos timp de 20 de minute, în fiecare zi, ajută la reducerea severităţii crampelor menstruale.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Mai multe articole despre:
medicamente